'Zihinlerdeki engelleri kaldıracağız'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Babaş, 'Zihinlerdeki engelleri kaldıracağız.' dedi.

  • 617
'Zihinlerdeki engelleri kaldıracağız'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Tahsin Babaş, Sakatlar Derneği ziyaretinde Engelsiz Kastamonu’yu anlattı.

Babaş, "Kastamonu hepimizin, hep birlikte huzurlu, mutlu, sevgiyle, saygıyla refah içinde gelişmiş, modern, engelsiz bir kent inşa edeceğiz." dedi.

Babaş, "Engelli insanlarımızın ve ailelerinin geleceğe endişe ile bakmalarının en önemli sebebi maalesef bizlerin onlara bakış açımız, zihnimizdeki engeller. Zihninizdeki engelleri kaldırmadan, engelli insanları anlamanız mümkün değil. Dünyanın en ünlü ressamı, yazarı, müzisyeni, sporcusu olabilir yeter ki biz bakış açımızı değiştirelim. Sadece hayatlarını kolaylaştırmak yetmez, bu zaten görevimiz, onların kendini keşfetmesini sağlamak, yeteneklerini ön plana çıkartmak asıl sorumluluğumuz. Bilhassa çocuklarımızın sosyalleşmesi ve gelişimi için üzerimize düşen çok büyük sorumluluklar olduğunun farkındayız.

Biliyoruz ki sadece görevinizi yapmanız başarı getirmez. Çünkü işimiz insan. Gönülden bakmanız gerekiyor, hep daha iyisini hedeflemelisiniz. Görev adamı olmanız yetmez, gönül insanı olmalısınız. Çok güçlü empati yapabilmelisiniz. En önemlisi de sevgi, merhamet, saygı gibi insani hasletleri gerçekten hayatınıza ve şehrinize hâkim kılmalısınız. Kentlerin ruhu vardır; bu ruhun iyi ya da kötü olması yönetenler ve yaşayanlar ile doğrudan ilgilidir.

Ailelerin bilhassa da engelli çocuğu olan annelerin yalnız olmadığını, yavrusu için güzel bir hayatın mümkün olduğunu bilmesi çok önemli. Engelsiz Yaşam ve Yaşlı Hizmetleri Müdürlüğü kuracağız. Profesyonel bir bakış açısı ile hem ailelerimizin hem engelli insanlarımızın hem de yaşlılarımızın hayatlarını kolaylaştıracak güzelleştirecek hizmetler vereceğiz;

• Parklarımızı engelli çocuklarımıza göre revize edeceğiz.

• Engelli rampalarını acil olarak her yere yapacağız.

• Engelli aileleri için doğrudan ihbar hattı kuracağız.

• Engelli aileleri için haftada 4 saat bakım desteği vereceğiz. Bu sayede gönül rahatlığı ile çarşı ve pazar işlerini yapabilmelerini sağlayacağız.

• Şehrimizde her yıl 'Engelsiz Günler' etkinliği düzenleyip farkındalık sağlayacağız.

• Engelli araçlarının bakımını üstleneceğiz.

• Engellilerimize akülü araba ve yatak desteği vereceğiz.

Sakatlar Derneği Başkanı Serhat Yolasığmazoğlu ve yönetimi ile projelerimizi anlatıp, Engelsiz Kastamonu için görüş alışverişinde bulunduk. Engelli insanlarımızın eğitimden istihdama, sosyal hayattan sağlık hizmetlerine hayatın her alanında yanlarında olacağız. Çok yetenekli, adından gururla söz ettirecek çok güzel çocuklarımız var, yeter ki görelim. Tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine söz veriyoruz her zaman yanınızda olacağız, elimizden gelenden fazlasını yapacağız. Kastamonu hepimizin, hep birlikte huzurlu, mutlu, sevgiyle, saygıyla refah içinde gelişmiş, modern, engelsiz bir kent inşa edeceğiz." diye konuştu.