'Zor bir galibiyet!'

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'Zor bir galibiyet!'

  • 2428
'Zor bir galibiyet!'

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden temsilcimiz GMG Kastamonuspor, Derincespor'la sahasında karşı karşıya geldi.

Gazi Stadyumunda oynanan karşılaşmada GMG Kastamonuspor, Derincespor'u 2-1 mağlup etti.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "Bu gün maçı izleyenlerle izlemeyenler arasında dağlar kadar fark olduğunu düşünüyorum. Skora bakarak bir galibiyet almış, 1-0 yenik durumdan 2-1’e getirmiş bir takımı görmeden sonuca göre takdir edeceklerdir.

İzleyenler ise hop oturup hop kalktı diyebiliriz! 'Futbol şansı' denilen bir şey varsa, o da bizden yanaydı!

Tribünler dolu, hava serin ve soğuk, bilhassa yağmurdan sonra ikinci yarı soğudu. Bazı futbolcular kısa kollu forma giymiş ama eldiven de var ellerinde.

Maça gelirsek son haftaların formda bir Derince Belediyespor, başında eski FB’nin çok başarılı orta saha oyuncusu Turhan Sofuoğlu var. Kaptanları Mehmet Akyüz’de tecrübeli ve yetenekli bir oyuncu görüntüsü verdi.

Henüz maçın ısınma dakikaları sayılacak zaman diliminde, 9. dakikada golü yedik. Sol kanattan ceza alanımıza yapılan bir orta, adam paylaşamayan bir savunma, üç boş kişinin olduğu ceza alanı içinde 7 numaralı Ünal Emre’nin şutu savunma oyuncumuza çarparak, kalecimizi kontrpiyede bırakınca topu kalemizde gördük!

14. dakikada bir korner atışında kafaya çıkan kaptanımız Yalçın Kılınç'ın güzel kafa vuruşu ile beraberliği sağladık. Bu gol aynı zamanda sahanın kısa süreli karışmasına neden oldu. Misafir takımın yardımcı hocası, yan hakeme itiraza giderken bizim hoca ile tartıştı. Nedenini pek anlayamadık ama ortalık bir itiş kakışa dönüştü. Sakinleşince misafir takımın yardımcı hocası kırmızı, Levent Eriş sarı kart ile cezalandırıldı.

Tekrar oyuna döndüğümüzde bir türlü izleyenleri memnun eden bir oyunumuz yoktu. Bıktırıcı yan paslar, hücuma kalktığımızda bile dönüp kendi kalecimize verdiğimiz paslar bu takımın ürkekliğini göstermektedir.

Galibiyete aldanmayalım, bir türlü rakip üzerinde baskı kuramıyoruz, aksine sık sık baskı yiyoruz! Eski hastalık devam ediyor. Hücumda çoğalamıyoruz.

Kalecimizin degajında, ileride tek başına topu kapan Okan, pas verecek arkadaşını aradı veremeyince rakibe kaptırdı.

Bu oyun tarzı ile bize galibiyetler, daha doğrusu goller oldukça uzak. Ah vah denen bir pozisyon yakalayamadık.

60. dakikada ceza alanımızda kısa 4 tek pas yapan Derince oyuncularının şutu üst direkte patladı. Akabinde, 61. dakikada bizim atağımızda sol kanattan Umut’un nefis ortası Okan’ın kafa vuruşu galibiyet golümüz oldu. Az önceki rakibin şutu gol olsaydı, farklı bir sonuç yaşayacaktık.

Yusuf Türk iyi oyuncumuz, pek pas atmadılar, adeta bilerek vermediler gibi oldu birkaç kez. Hocanın Yusuf’u çıkarmasını doğru bulmadım. Halen Abdulaziz’den kurtarıcı diye oyuna alan hoca, Yusuf Türk’ü çıkaran hoca, kenarda şovmenlik yapan hoca, tribünlere el kol hareketi ile oyuncudan şikayetçi pozlarında hoca!

Sorayım; Basın toplantısında eleştirdiğim Alptekin Çaylı için "Özel Performans Antrenörü" tuttuğunuzu açıklamıştınız. Nasıl çalışma ise, aylar oldu gencecik çocuğu takıma adapte edemediniz. Önceden yazdığım gibi Sayın Levent Eriş ile şampiyonluk çooook zor. Bu günkü maç bir kere daha bunu gösterdi!

Kendisi basın toplantısında atıp tutsun, gerçekler futbol sahasında görülmektedir!

Önümüzdeki Pazar günü, deplasmanda oynayacağımız AMED maçı zor deplasman elbette. Takımın oyununa güvenmesem de her maçın havası başka olacağından iyi bir sonuç olmasını diliyorum.