'19 Mayıs, varlık yokluk mücadelesinin ilk adımıdır'

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik ' 19 Mayıs, Aziz Milletimizin varlık yokluk mücadelesinin ilk adımıdır' dedi.

  • 1064
'19 Mayıs, varlık yokluk mücadelesinin ilk adımıdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Çelik; "Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 102. yıldönümünü kutluyoruz. 19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen Aziz Milletimizin varlık yokluk mücadelesinin ilk adımıdır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş, Türk milletinin kurtuluş müjdesi olan 19 Mayıs, milletimiz için iftihar kaynağı, gençlerimiz için ise ibret vesilesidir. Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs’ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması bu açıdan son derece anlamlıdır.

Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizin 19 Mayıs ruhunu anlamalarına, özümsemelerine ve bu ruha sahip çıkmalarına büyük önem veriyoruz. Gençlerimizin önünü açmak, onları hayata ve geleceğe daha iyi hazırlamak için bugüne kadar birçok reformu hayata geçirdik.

Gençlerimizin 19 Mayıs’ın içerdiği derin mananın idraki içinde, ecdadımızın emaneti olan bu vatanı daima koruyacaklarına, bizi biz yapan değer, ilke ve hasletlere sonuna kadar sahip çıkacaklarına inanıyorum. Gençlerimiz bunun en açık örneğini 15 Temmuz gecesi vermişlerdir.

Bu düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi yâd ediyor, gençlerimizi ve aziz milletimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum."