'241 proje desteklenecek'

Milletvekili Metin Çelik, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında 241 projenin desteklenmesine karar verildiğini açıkladı.

  • 1302
'241 proje desteklenecek'

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik; "Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından uygulanan Kırsal Kalkınma Destekleri 14. Etap kapsamında ilimizden sunulan 233 adet Kırsal Ekonomik Altyapı Projesi (Balya, Slaj, projenin Yem karma, Yem kırma Yem ezme makinaları, Süt Sağım Sistemleri, Kilit sistemleri, Hayvan yatağı, Suluk vs.) ile 8 adet Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Projesi (1 adet Sarımsak İşleme ve Paketleme Tesisi, 1 adet Sebze Meyve İşleme ve Paketleme Tesisi, 1 adet Hayvancılık İşletmesi Tesisi, 2 adet Sağım Sistemi Modernizasyonu, 3 adet Güneş Enerjisi Sistemi Kurulumu) olmak üzere toplam 241 proje kabul edilerek desteklenmesine karar verilmiştir.

Bu kapsamda projesi kabul edilen çiftçi ve yatırımcılarımıza 241 proje için 21 Milyon 325 bin TL hibe ödemesi gerçekleştirilecektir. İlimize verdikleri destekler nedeniyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’ye teşekkür ediyor, Kastamonu’muza, projelerine destek verilecek olan üretici ve yatırımcılarımıza hayırlı olmasını diliyorum."