3. Uluslararası Mağara Fotoğrafçıları Pınarbaşı'nda Toplanacak

3. Uluslararası Mağara Fotoğrafçıları toplantısı Küre Milli Parkı'nda 15 ülkeden alanlarında adını duyurmuş 44 mağara fotoğrafçısının katılımı ile Pınarbaşı'nda yapılacak.

  • 846
3. Uluslararası Mağara Fotoğrafçıları Pınarbaşı'nda Toplanacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Dünya çapında adını duyurmuş mağara fotoğrafçılarını bir araya getiren organizasyonun ilki 2011 yılında Fransa'da Olargues bölgesinde, ikincisi 2013 yılında İtalya Trieste'de yapıldı.

Bu önemli organizasyonun üçüncüsü, 25 Temmuz - 1 Ağustos tarihleri arasında Küre Milli Parkı'nda gerçekleştirilecek ve 15 ülkeden alanlarında adını duyurmuş 44 mağara fotoğrafçısı katılacak.

Bir hafta sürecek etkinlikte uluslararası katılımcılar, hem bölge mağaralarında fotoğraf çalışmaları gerçekleştirecek hem de deneyimlerini, bilgilerini paylaşma fırsatı bulacaklar.

Organizasyon bölgenin doğal güzelliklerinin tanıtılmasına da önemli bir katkı sağlayacak.

Mağara fotoğrafçılığı, zor bir sportif disiplin olan mağaracılık ile fotoğraf sanatını bir araya getiren, az sayıda meraklının uzmanlaşabildiği özel bir uğraş. Sıfır doğal ışık ortamının fotoğrafçılık açısından teknik zorluklarının üzerine, fiziksel koşullar oldukça sıradışı. Katılımcılar Küre Milli Parkı mağaralarına zaman zaman derinlere iplerle iniş yaparken, yeraltı göllerini şişme botlarla geçmeleri, bazen de traverten duvarlara tırmanmaları gerekecek. Mağaraların karanlık, ıslak, nemli, çamurlu ve soğuk olması, hem fotoğrafçılar, hem modeller hem de fotoğraf çekmede kullanılacak fotoğrafçılık ekipmanları için oldukça olumsuz bir ortam yaratıyor. Bu nedenle, mağara fotoğrafçılığı, yüzey fotoğrafçılığına göre çok daha zor bir fotoğrafçılık dalı.

Etkinlik, Türkiye'nin önemli mağaracılık kulüp ve dernekleri tarafından desteklenmekte,

- BUMAD Boğaziçi Uluslararası Mağara Araştırma Derneği
- ASPEG Anadolu Speleoloji Grubu Derneği
- OBRUK Mağara Araştırma Grubu ve Dergisi
- İTÜMAK İstanbul Teknik Üniversitesi Mağara Araştırma Kulübü
- MAD Mağara Araştırma Derneği