4 yılda 4 üniversite iddiası!

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal'ın 4 yılda 4 üniversiteye atandığı iddia edildi.

  • 6442
4 yılda 4 üniversite iddiası!

24 Mayıs 2019 tarihinde Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi iken Cumhurbaşkanlığı tarafından Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal'ın, atanmasının ardından 3 ay içinde Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine öğretim üyesi olarak, 2020 yılı içinde Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesine öğretim üyesi olarak ve en son 2022 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümüne öğretim üyesi olarak atandığı görüldü.

Atandığı üniversitelerde ders vermediği anlaşılan Rektör Topal'ın niye atandığı merak konusu oldu.

KADROSU ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİNDE

Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal'ın Kastamonu Üniversitesindeki görev süresi 23 Mayıs 2023 tarihinde biterken, üniversiteye yeni rektör atanıncaya kadar rektörlük görevi sürüyor. Topal, yeniden atanma istemine yönelik olarak başvuru yaptığını da kamuoyuyla paylaştı.

Rektör Topal'ın asli kadrosu Ondokuz Mayıs Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde bulunuyor.

KADRO ÇALIŞILAN ÜNİVERSİTEDE OLMALI

Kamuoyunun beklentisi, rektörlerin atandığı üniversiteleri sahiplenmesi ve en azından kendi kadrolarını rektör olarak çalıştıkları üniversitelere aldırmaları, şehri ve üniversiteyi sahiplenmeleridir.