450 Gram Ramazan Pidesi Ne Kadar?

Kastamonu Gıda Maddeleri İmal ve Satıcıları Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ufuk Dravor Ramazan ayında pideye zam yapılmayacağını belirtti.

  • 1975
450 Gram Ramazan Pidesi Ne Kadar?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala vatandaşların ramazan ayı hazırlıkları devam ediyor. Ramazan sofralarının vazgeçilmez yiyeceği olan ramazan pidesine bu yılda zam yapılmayacak. Kastamonu Gıda Malzemeleri İmal ve Satıcıları Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ufuk Dravor yaptığı açıklamada ramazan pidesinin geçen sene olduğu gibi bu yılda 2 liradan satışa sunulacağını ifade etti.

Ramazan ayında halkın temel ihtiyaç maddesi olan Ramazan pidesi ile ilgili fırıncı esnaflarından gelen talepleri dikkate aldıklarını kaydeden Dravor: “Oda olarak almış olduğumuz karar gereğince ekmeğe yapılan son zammı da göz önünde bulundurarak pide fiyatlarında her hangi bir artış düşünmedik. Geçen sene 2 liradan satılan 500 gr ramazan pidesinde gramaj düzenlemesi yaptık. Bu sene 500 gr olan ramazan pidesini 450 grama indirdik. Fiyatında ise her hangi bir değişiklik yapmadık. Vatandaşlarımız bu sene ramazan pidesini yine 2 liradan satın alacaklar” dedi.

Kastamonu’nun ramazan pidesinin ucuzca satılan iller arasında yer aldığını belirten Dravor: “Bazı illerimizde pide fiyatlarında önemli farklılıklar göz çarparken biz fiyatlarımızı çevre illeri de göz önünde bulundurarak aynı tuttuk. Bu sene sadece pidenin gramajında bir düzenleme yaptık. Yaptığımız gramaj düzenlemesini vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda gerçekleştirdik. Zaten pidenin olması gereken gramajı 400 ile 450 gram arasındadır. Bu gramajın altında pide satılması mümkün değildir bizde oda olarak zam zaman kontrollerimizi yapacağız. İnşallah her hangi bir aksiliğe meydan vermeden ramazan ayını tamamlayacağız” diye konuştu.

Gizem ÖZ