65 Çocuk Erkekliğe Adım Attı

Taşköprü Belediyesi tarafından 13-16 Ağustos tarihlerinde 29.'su düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali'nin etkinlikleri bünyesinde Toplu Sünnet Şöleni tertip edildi.

  • 271
65 Çocuk Erkekliğe Adım Attı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Okunan dualar ve ilahiler ile başlayan programda konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, toplu sünnet programlarının artık festival bünyesinde geleneksel hale geldiğini belirterek, sosyal belediyeciliğin gereği olarak çocukları sünnet ettirdiklerini söyledi.

Arslan, kendilerine destek olan herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Taşköprü Kaymakamı Zafer Coşkun ise, sünnet etkinliklerinin hem dini, hem de geleneksel olarak toplumdaki önemine değindi. Coşkun, sosyal devlet olmanın gerektirdiği ölçüde vatandaşların ihtiyaç duyduğu yollar, köprüler ve okullar kadar bu tür ihtiyaçlarının da karşılanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şeyh Hüsamettin Tekke Camii Bahçesi’nde düzenlenen sünnet programına, Kaymakam Zafer Coşkun, Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Taşköprü Devlet Hastanesi Başhekimi H. Hüseyin Bıyıklı, İlçe Müftüsü Yusuf Uzun, Hastane Müdürü Bilal Başaran, daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şölenlerde belediye tarafından sünnet kıyafetleri dağıtılan çocuklar, çeşitli animasyonlar ve palyaçolar eşliğinde eğlendi.

Sünnet program katılımcılara sunulan ikram ve sünnet olan çocuklara verilen hediyelerin verilmesi ve Belediye tarafından çeyrek altınların dağıtılmasının ardından sona erdi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)