'Adaletsiz bir seçim süreci yaşanıyor'

Bağımsız Kastamonu Belediye Başkan adayı Güvenci, 'Dar alanda, adaletsiz bir seçim sürecinde çoğu insan korku ve mahrum kalma endişesi ile görüntü vermeye bile yanaşmıyor.' dedi.

  • 871
'Adaletsiz bir seçim süreci yaşanıyor'

Bağımsız Kastamonu Belediye Başkan adayı Erkan Güvenci, adaletsiz bir seçim süreci yaşandığını söyledi.

"Hesap sorulması için bağımsız aday görev başına gelmeli"

Erkan Güvenci, "Seçimlere az bir süre kaldığı şu günlerde özellikle siyasi parti adaylarının birbirlerine yönelik olarak yaptıkları itham ve suçlamalar veya bilgi belgelerle açıklamalarda bulunacağını söyleyerek aba altından sopa göstermeleri, suçlamalara maruz kalanlar bir tarafa ithamlarda bulunan aday içinde ayrıca bir gereğini yapmak üzere sorumluluk taşıdığı inancındayım. İşte bu nedenlerle kardeşlerim varsa geçmişte yapılan haksız kazanç elde etmek, adam kayırmak, rüşvet vb konularla geçmişe yönelik incelemelerin yapılması ve hesap sorulabilmesi için bağımsız adayın görev başına gelmesi kaçınılmaz bir zorunluluk haline gelmiştir." dedi.

"Belediyeyi zarara uğratanlara hesap soracağım"

Güvenci, "Adaylığımı ilk açıkladığımda gündeme getirmiş olduğum mahalle aralarında sokak ortasında satılan inşaat malzemelerinin hesabını soracağıma, bunlara yol veren, göz yuman ve belediyeyi zarara uğratan satanlarda dahil olmak üzere seçilmem halinde ilgililerden günümüz koşullarına göre fiyat tarifesinden kuruşuna kadar tahsilini yapacağıma ve belediye kasasına koyacağımıza dair verdiğim sözüm baki kalmak üzere; takdir edersiniz ki dar alanda, adaletsiz bir seçim sürecinde çoğu insanın gelinim işten atılır, tayinim çıkar veya diğer yapılan yardımlardan mahrum kalırız endişe ve korkudan görüntü vermeye bile yanaşmadıkları bir seçim süreci yönetiyorum." diye konuştu.

"Sanal bir sevinç"

Bağımsız Kastamonu Belediye Başkan adayı Erkan Güvenci şöyle devam etti:

"Sizlere adaylarla ilgili olarak basın aracılığıyla sunulan ve servis edilen 'sevgi seliyle karşılandı, yeryerinden oynadı' haberleri siyasi propagandadan ibaret sanal bir sevinçtir. Kaldı ki; vatandaş sandığa gitmeyeceğini söyleyecek kadar bıkkınlık ve karamsarlık içersinde olduğunu bizatihi çalışmalarım esnasında şahit olduğum konulardandır.

Yapmacık samimiyetin aslını seçim gecesinde görmek ve yaşamak üzere sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Hep söylediğim gibi Tercih sizin oy sizin takdir Yüce Rabbimizindir."