Afetin yıl dönümünde fotoğraf sergisi açıldı

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti'nin, sel afetine ilişkin hazırladığı 'Bir Fotoğraf Binlerce Hikaye' adlı fotoğraf sergisi Bozkurt'ta açıldı.

  • 1549
Afetin yıl dönümünde fotoğraf sergisi açıldı

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti’nin, Bozkurt'ta geçtiğimiz yıl 11 Ağustos’ta yaşanan sel afetine ilişkin hazırladığı 'Bir Fotoğraf Binlerce Hikaye' adlı fotoğraf sergisinin üçüncüsü afetin yıldönümünde Bozkurt’ta açıldı.

Sergi, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ve beraberinde Vali Avni Çakır, Milletvekili Metin Çelik ve diğer katılımcılarla birlikte gezilirken, Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Erkan Yılmaz, serginin koordinatörü KGC Yönetim Kurulu üyesi Semih Yüksel de katılımcılara sergi içeriği ile ilgili bilgi sundu.

Bakan Yardımcısı Çataklı, fotoğraf sergisi nedeniyle Kastamonu basınına teşekkürlerini iletti.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nce onaylanan proje kapsamında, 50 fotoğrafın yer aldığı sergi Bozkurt’ta gün boyu gezilebiliyor.

Afetin yıl dönümünde fotoğraf sergisi açıldı

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Erkan Yılmaz, "18 Haziran’da İstanbul Bağcılar Meydanı'nda, 25 Haziran’da ise Ankara Kızılay Metro’da sergimizi açmıştık. Üçüncü ve son sergimizi ise 11 Ağustos'un yıl dönümünde Bozkurt'ta açtık. 11 Ağustos 2021'de ilk andan itibaren meslektaşlarımız hep sahadaydı. Arkadaşlarımızın objektiflerine yansıyan en iyi fotoğrafları bir havuzda topladık. Sel felaketi sırasında ve sonrasında çekilen 50 fotoğraf karesini katılımcılara aktardık. Devletimiz ilk andan itibaren bölgedeydi. Devlet millet kaynaşmasını en çarpıcı fotoğraflarla sergimizde göstermiş olduk." dedi.