AK Parti Merkez İlçeden yıllık değerlendirme

AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Güzel, göreve gelişinin 3'üncü yılında değerlendirmede bulundu.

  • 1361
AK Parti Merkez İlçeden yıllık değerlendirme

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, göreve geleli 3 yıl olduğunu, geçen yıllarda yaptığı değerlendirme gibi görevdeki son 1 yılını değerlendirdiğini söyledi.

Kastamonu'daki bir restoranda gerçekleşen basın toplantısında konuşan Güzel, AK Parti Merkez İlçenin geçen 1 yılının muhasebesini yaptı.

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı olarak Kastamonu'nun her mahalle ve köyünde Mahalle Başkanlığı ve Köy Başkanlığı şeklinde teşkilatlandıklarını söyleyen Güzel, "Yıl içerisinde tüm mahalle ve köy teşkilatlarımız düzenli şekilde toplantılar yaparak sorunları, ihtiyaç ve talepleri birinci ağızdan bizlere ilettiler. Yapılan siyasi çalışmalarda da aktif rol aldılar ve alıyorlar. 1 yıl boyunca ana kademe ve mahalle/köy başkanlıklarımız aracılığı ile toplam 100 binin üzerinde el ilanı gazete gibi dokümanlar, Kastamonu merkezde bulunan 40 bin civarında hane ziyaret edilerek tek tek dağıtıldı, hemşehrilerimiz ile birebir temas edilip gönülden gönüle bağlar kuruldu. Mahalle ve köylerimizde düğün, mevlit, hasta ziyareti, cenaze, taziye, asker uğurlama, hac ve umreci ziyaretleri yapıldı ve halen yapılmaya devam ediyor. Değişik zamanlarda hastanelerde yatan hasta ve hasta yakınları ziyaret edilerek geçmiş olsun dileklerinde bulunulup sorun ve istekleri not edilip ilgili mercilere aktarıldı. Bu çalışmalar sadece seçim zamanlarında değil, sürekli şekilde devam eden çalışmalar." dedi.

"Resmi kurumlara ve STK'lara ziyaretler gerçekleştirildi"

Güzel, "Kurum idarecileri ile şehrimizin ticari, ekonomik ve kültürel anlamda gelişmesi için yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında istişareler yapıldı. Çalışanların talepleri alınarak süreç takip edildi. STK'ların toplum yararına yaptıkları ve yapacakları projeler konusunda desteklerimizle her zaman yanlarında olduğumuzu beyan ettik. Şehrimizin her mahallesi ziyaret edilerek talepler düzenli rapor halinde gerekli yerlere iletildi." diye konuştu.

"Merkez İlçe Başkanlığımız 177 merkez köye hitap ediyor"

Parti olarak köyleri daha verimli ilgilenebilmek adına Subaşı, Kırcalar, Şeker Bölgesi, Kuzyaka, Araç Yolu, Akkaya, Kaşçılar Bölgesi olmak üzere 7 gruba ayırdıklarını belirten Akif Güzel, "Geçtiğimiz bir yıl içerisinde 177 köy muhtarımız ile birçok kez toplu halde yan yana geldik. Muhtarlarımızın sorun ve talepleri alınarak çözüm adımları atıldı. Bu minvalde Özel İdaremiz ile koordinasyonlu şekilde yapılan çalışmalar ile Merkeze bağlı 90'ın üzerinde köyümüzün, asfalt, alt yapı, kumlama ve parke yapım işleri tamamlandı." ifadelerini kullandı.

"Havalimanımız kış döneminde de çalışacak"

Güzel, "Bakanlıklarla yaptığımız görüşmeler sonucunda Türk Hava Yolları dışında, Ağustos ayı itibariyle AnadoluJet ve Pegasus Hava Yolları firmalarının da İstanbul Anadolu Yakasına uçuş seferleri başlatıldı. Yaz döneminde ortalama yüzde 70 yolcu doluluk oranı ile uçuş seferleri devam ediyor. Bunun dışında havalimanımız için önemli olarak gördüğümüz 'cat2 ve apron genişletme çalışmaları' da havalimanımızda halen devam etmekte ve hızlı bir şekilde tamamlanması hedeflenmekte. Bu çalışmalarla kış döneminde de havalimanımızın çalışması kolaylaştırılacak ve başka illere seferlerin başlatılması da mümkün olacak." diye konuştu.

AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel son olarak, milletvekillerin de yakın takibinde olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi kısa sürede tamamlanarak hem ilimize hem de çevre illere hizmet vermeye başlayacağını söyledi.