AKED, 10. yılını kutladı

Akademi Kültür ve Eğitim Derneği (AKED) 10. yılını Cumhuriyetin 100. yılı coşkusu etkinliğiyle birleştirerek kutladı.

  • 1013
AKED, 10. yılını kutladı

2013 yılında 7 üye ile kurulan Akademi Kültür ve Eğitim Derneği (AKED) faaliyet gösterdiği 10 yılda öne çıkan 11 projesiyle ilimize 300 bin euro katkı sağladı.

AKED, 10. kuruluş yıldönümünü Cumhuriyetin 100. yılı coşkusu etkinliğiyle birleştirerek bir kokteylle kutladı.

Programa kurum müdürleri ve yetkilileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler, dernek üyeleri ve davetli birçok isim katıldı.

AKED, 10. yılını kutladı

"10 yıl boyuncu pek çok proje ürettik"

Akademi Kültür ve Eğitim Derneği (AKED) Başkanı Suzan Avanoğlu, derneğin kurucusu ve dernekte büyük katkıları olan, pandemi sürecinde kaybettiği eşi Orhan Avanoğlu'nu anarak başladığı konuşmasında, "AKED olarak geldiğimiz noktada, ülkemize AB düzeyinde ve yerel düzeyde hazırlamış olduğumuz projelerle büyük bir bütçeyi taşımış olmanın haklı gururunu, mutluluğunu yaşıyoruz. Bu 10 yıl boyunca bu başarıyı ortaya koymamızda yanımda olan dernek üyesi arkadaşlarıma destekleri için çok teşekkür ediyorum. AKED 10 yıl boyunca hedef kitlesi özellikle dezavantajlılar olan pek çok proje üretti. Engelliler, kırsal kesimde yaşayan kadınlar ve dezavantajlı kesimlere yönelik projeler hazırlayarak topluma katkı sağlamayı amaçladık. Yerel düzeyde eğitim, gençlik ve spor konularında alanında uzman kişilerle verdirdiğimiz seminer ve konferanslarla Kastamonu halkının bilinç düzeyini artırmayı amaç edindik." dedi.

"Üyeler arası iş birliği ve iletişimi sürdürüyoruz"

Avanoğlu, kabul edilen ve başarısıyla öne çıkan projelerine değinerek, "Yapmış olduğumuz Erasmus+Spor projemizle çevrenin korunması ve spor yaparken çevrenin temiz tutulmasının önemini vurguladık. Aile, Dil Diyalektiği, Köylü Kadınlar-Şehirli Kadınlar, Engellilerin Sanatla Topluma Adaptasyonu gibi konularda projeler yaptık. Yerel Düzeyde PRODES programı kapsamında Sanattan Kazanca Kadın Emeği ve Pandemide Öğretmenlerin Sorunlarının Giderilmesi başlıklı Sivil Düşün projelerimizi hayata geçirdik. Üyelerimize sosyal aktiviteler, geziler, kahvaltı ve piknik aktiviteleri düzenleyerek üyeler arası iş birliği ve iletişimi sürdürüyoruz." diye konuştu.

AKED, 10. yılını kutladı

"Yeni projelerimiz üzerinde çalışıyoruz"

Dernek olarak üzerinde çalıştıkları ve gelecekte yapmayı planladıkları projeler hakkında da bilgi veren Avanoğlu, "Sağlıklı Beslenme ve Akdeniz Diyeti başlıklı Erasmus+, Spor ve Dijital Tarımla Girişimci Kadınlar başlıklı Erasmus+Yetişkin Eğitimi projelerimize başlamış durumdayız. Karadeniz Sınır Ötesi İş Birliği Programı Çerçevesinde başvurusunu yaptığımız 4 milyon 200 bin euro bütçeli Kastamonu Turizminin Geliştirilmesi başlıklı projemiz içinde sonuç beklemekteyiz." diye konuştu.

Avanoğlu, proje çalışmaları sürecinde kendilerine destek olan bir çok kuruma teşekkür ederek; "Kastamonu Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Sayın Yavuz Selim Şimşek ve Müdür Yardımcısı Pınar Taşkıran Başbilen hanımefendiye özellikle teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Dernek tarafından 10 yıllık süreçte gerçekleştirilen projeler ve etkinliklere dair bilgiler sunuyla katılımcılara aktarıldı.

Sunumun ardından Dernek Başkanı Suzan Avanoğlu ve Doç. Dr. Adem Yılmaz'a dernek yönetimince başarılı gayretleri karşılığında hazırlanan plaketler, Kastamonu Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Yavuz Selim Şimşek tarafından takdim edildi.

Derneğin 10. yıl pastası kesilerek davetlilere yapılan ikramın ardından gece, müzik dinletisi ile devam etti.