'Akılalmaz zamlar derinden hissediliyor'

İYİ Parti Kastamonu İl Başkanı Osman Faruk Ataşalar, akılalmaz zamların vatandaşları derinden etkilediğini söyledi.

  • 1200
'Akılalmaz zamlar derinden hissediliyor'

İYİ Parti Kastamonu İl Başkanı Ataşalar, "Uzunca bir süredir zam sağanağı altında kalan vatandaşlarımız büyük geçim sıkınkıları çekmekte ve ekonomik çok ama çok zor günler geçirmektedir. Akaryakıt ve gıda fiyatlarına gelen akılalmaz zamlar neticesinde günlük yaşamını bile idame ettirmekte zorlanan vatandaşlarımız, geleceğe umutla bakamamakta ve karamsar tabloyu net bir şekilde yaşamının her alanında derinden hissetmektedir." dedi.

"Emekli maaşı ile geçinmek imkansız hale geldi"

Ataşalar, "Yıllarca bu ülkeye bıkmadan usanmadan hizmet eden emekli vatandaşlarımız, 7 bin 500 TL maaşla adeta açlığa mahkum edilmektedir. En temel gıda ihtiyaç maddelerinin fiyatları gözönüne alındığında emekli maaşıyla geçinmenin imkansız olduğu net bir şekilde görüldüğü halde ülkeyi yönetenlerin bu duruma duyarsız kalması kabul edilemez bir gerçektir." diye konuştu.

"TÜİK'in açıklaması gerçeği yansıtmıyor"

Ataşalar, "Seçimlerin öncesinde 18,5 TL civarında olan akaryakıt fiyatları bugün itibarıyla 40 TL’ye yaklaşmış dolayısıyla fiyatlar yüzde 100'ü geçen oranda zamlanmıştır. Akaryakıta gelen zamların hayatımızın her alanına etki ettiği gerçeği ortadayken TÜİK’in açıkladığı yüzde 40 enflasyon oranı asla gerçeği yansıtmamaktadır." diye konuştu.

"Köylülerimizin durumu içler acısı"

Ataşalar, "Toprağa terini akıtarak geçimini sağlayan çiftçilerimizin durumu da içler açısıdır. Yakın bir zamanda ekmek fiyatlarına da yüzde 50 zam gelmiş olmasına rağmen, buğday çiftçilerimizden hala 6,5-7 TL’den satın alınmaya devam etmektedir. Çiftçilerimiz 1 litre mazot alabilmek için yaklaşık olarak 6 kg. buğday satacak hale getirilmiştir. Çiftçilerimizin durumunda iyileştirmeler yapılmadığı takdirde gıda sıkıntısıyla karşı karşıya kalınacaktır. Öte yandan Köy Koop. Yönetim Kurulunun açıklamaları da dikkate alındığında, orman köylülerimiz de çok zor durumdadır. Fahiş akaryakıt fiyatları nedeniyle orman köylülerimiz de üretimden uzaklaşmakta ve köylerimiz boşalmaktadır. Yeniden üretim fiyatlandırması yapılarak, üretim ve nakliye fiyatları güncellenerek orman köylülerimiz de bu darboğazdan derhal kurtarılmalıdır." diye konuştu.

"Emeklilerimizden de mi utanmadınız?"

Öte yandan İnebolu ilçemizde gerçekleşen skandal boyutundaki bir olaydan bahsetmek istediğini söyleyen İYİ Parti İl Başkanı Ataşalar, "780 metrekare alan kaymakam lojmanı yapılmak üzere il genel meclisi tarafından satın alınmıştır. Sanki ülkemiz ekonomik krizin içinde değilmiş gibi İnebolu’daki bütün köy yolları yapılmış, İnebolu limanı tam aktif hale getirilmiş ve İnebolu’nun hiçbir eksiği kalmamış da tek eksik kaymakam lojmanı imişçesine yapılan bu hareket kamu vicdanında büyük yaralar açmıştır. Hiç mi sıkılmadınız, hiç mi yüzünüz kızarmadı. Ekonomik kriz altında inim inim inleyen emeklilerimizden de mi utanmadınız? Bu kararı alırken vicdanınızı salonun dışında mı bıraktınız?" ifadelerini kullandı.

"Kiralık ev sorunu artıyor"

Ataşalar, "Diğer bir önemli konu da ev kiralarının fahiş boyutlara ulaşması meselesidir. Kastamonu’da 8-15 bin TL aralığında seyreden ev kiraları, kiracılarımızın belini bükmekte bu durum nedeniyle kiracılar ile ev sahipleri arasında adli boyuta varan olaylar da yaşanmaktadır. Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle yeni inşaat da yapılamamakta ve kiralık ev sorunu artarak devam etmektedir." diye konuştu.

"Uyuşturucu madde kullanımı yaygınlaştı"

Ataşalar, "Ekonomik krizin doğal sonuçlarından biri de asayiş olaylarının gözle görülür bir şekilde artmasıdır. Bunun yanı sıra Kastamonu’da uyuşturucu madde kullanımı fazlaca yaygınlaşmış, çocuklarımız ve gençlerimiz bu uyuşturucu illetinin pençesinde kıvranmaktadır. Ayrıca ilimizde çok sıklıkla ölümlü ve yaralamalı asayiş olaylarının yaşanması konusunda yetkililerinin dikkatini bir kez daha buradan çekiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Uzman hekim eksikliği sıkıntısı başlayacak"

İYİ Partili Ataşalar, "Kastamonumuzun yaşadığı büyük sıkıntılardan biri de Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde vuku bulmaktadır. Bu ay içinde 101 doktorumuzdan 10’unun daha gitmesiyle uzman hekim eksikliği sıkıntısını daha derinden hissetmeye başlayacağız. Yaşanan bu büyük sıkıntıya yetkililerce bir çözüm bulunamadığı takdirde zaten derinden hissettiğimiz hastaneden randevu alamama sıkıntısı daha büyük boyutlara ulaşacaktır. Yetkilileri acilen bu konuda çözüm üretmeye davet ediyoruz." şeklinde konuştu.