Bir puan kazandık (!)

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'Bir puan kazandık(!)'

  • 2157

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, sahasında Düzcespor'la karşı karşıya geldi.

Temsilcimiz GMG Kastamonuspor, Düzcespor'la 1-1 berabere kaldı.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "Bu gün herkesin üç puanı alacağına inandığı ve AMED'in ensesinde nefesimiz olduğuna herkes inanıyordu.

Öyle ya, biz yenilgisiz 21 puanla ikinci sıradayız, Düzce ise 11 puanla 13. sırada!

Ama öyle olmadı! Sarıyer maçında kırılma noktası sonuç ile galibiyeti koruyamayıp 1 puan alan takımımız, 'yol kazası' diyerek bu maçı alacaktı.

Sarıyer maçında, KSK'nın kendi sayfasındaki izleyenlerin yorumları, hocamız Levent Eriş'in takım kurmada ve oyuncu değişikliklerinde hata yaptığı şeklindeydi. Bugün de bu eleştirilerin teyidini yaşadık adeta!

Takımları bilmeyen bir futbol izleyicisine bu maçı izlettirseniz, ilk 20 dakikada hangisi ev sahibi, daha doğrusu şampiyonluğa oynayan KSK, hangisi Düzce siye sorsanız bilemezdi.

Her iki takımda maalesef aynı ayarda. Üstelik ikinci yarı Düzcespor, KSK'dan daha üstün oynadı.

Maça gelirsek; 21. dakikada ilk korneri Düzce kullandı. Bu devrede tek etkili hareketimiz, 27. dakikada Yusuf Türk'ün sert şutunu kaleci çeldi, havadan kale içine doğru düşen topun zıplayarak üst direğin içine vurarak dönmesi ve kalecinin topa hakim olmasıydı.

İkinci yarı hatalarla başladık. Bir kaç net pozisyonu son vuruşları üstten auta yollayan Düzcesporlu oyuncular sayesinde gol yemedik.

Tüm bu olumsuz futbola rağmen 60. dakikada gelişen bir atağımızda sağdan giren oyuncumuz, kale önünde olan Yiğit Ali'ye güzel bir pas çıkardı. Onun da vuruşu golümüz oldu.

Gol sonrası hastalığımız hemen başladı. Tek golün üzerine yatmak! Hoca da bu sonuca razı ki hemen forvetimiz Okan'ı çıkardı yerine savunma oyuncusu Şaban'ı aldı!

Bu yarıda bizden iyi oynayan Düzce 74. dakikada bilinçli 5 pas yaparak golü attı! Kalecinin yapacak bir şeyi yoktu.

Sonrası klasik 5 oyuncu değişimi ve ikinci bir golü bulamamak şeklinde 1 puan kazandık(!)

Genel duruma gelince, takımın baskılı ve oturmuş bir oyunu halen yok! Biz seyrediyoruz, hoca seyrediyor! Son oyuncu değişimini halen Abdulaziz ile yapan hoca basına verdikleri demeçlerle bu işi götüreceğini sanıyor.

Karamsarlık olmasın ama bana göre Levent Eriş ile şampiyonluk mümkün görünmüyor. Üç haftadır büyük form düşüklüğü olan Okan'ı neden hazırlamadın?

Geçen yıldan bu tarafa elimizde bir kıymet olan Mustafa Alptekin'i hazır hale getiremeyen kusur bana ait değil, hocaya aittir! Bu oyuncumuza kaptanlık verilmesini ben eleştirirken basın toplantısında 'doğru karar verdiği' mealinde açıklama yapıyordu.

Ben de haklı olarak sorarım, hani kaptanınız nerede?!

Bana göre iki seçenek görünüyor, amacımız kesin şampiyonluk ise (ki öyle) heyecan getirecek, vizyonu olan yeni bir hoca ile devam edilmeli. İkincisi ise puan cetvelinin üst sıraları veya play-off hedefi ise Levent Eriş ile devam!

Bir çok kişi beni 'Bozguncu' diye yaftalamaya kalksa da gerçekleri söylemekten çekinmeyeceğim. Amacım çok büyük emek ve özveri göstererek, tüm maddi imkanları sunan Cengiz Aygün'ün bu yıl için 'şampiyonluk için gemileri yaktım' sözüdür.

Umut her zaman vardır, yeter ki yol haritasını doğru çizelim."

Yorumlar 5
cancanan 07 Kasım 2023 00:56

Sitemiz çok güzel. Emeği geçenlere teşekkürler. Lakin ismiyle müsemma değil. Yani güncel değil. Mesela KSK'nın Aksaray maçı ile alakalı bir haber veya bir köşe yazısı göremedim. KSK'nın ilk haftalardaki maçlarıyla ilgili haberler sürekli öne çıkıyorken son gelişmeler yer almıyor. Bence sitenin sürekli güncellenmesi gerekir. KSK iyi gidiyor. Sağlam ve emin adımlarla yoluna devam ediyor. Tecrübelerim doğrultusunda şöyle bir öngörü ve tahminde bulunmak isterim. Amed önümüzdeki haftalarda birçok maçta puan kaybedecek. Abartılacak bir takım değil. KSK puan kaybetmemeli biraz daha gayret göstermeliyiz. KSK birkaç hafta içinde liderliği alacak bir daha da ligin sonuna kadar lider kalacak ve şampiyon olacaktır. Fikstür avantajımız da var ki kafaya oynayan takımlarla olan maçlarımız ilk devre onların sahalarında. Şampiyonluk adayı bu takımlar ligin 2.devresi Kastamonuya geliyorlar. KSK o takımlarla deplasmanda oynayacağı maçları en az bir beraberlikle kapatırsa ligin ikinci devresi yakalayacağı ivme ile burada onları mağlup edecektir. Avantaj bizde fakat iyi değerlendirilmeli. Başarılar.

muhammet sarıkaya 01 Kasım 2023 10:34

emin eğri beyin yazısı doğru.hocamızda performans düşüşü var.futbolculardada var.şampiyonluk elbette uzun bir süreç.kastamonu haklına şampiyonluk sözü veridi ise eleştirmek hakkımız.

can canan 29 Ekim 2023 15:05

2.ligde (aslı 3.lig) öyle bir futbol oynanıyor ki bu kadar kötü olur. Eskiden karşılıklı ikişer taşla kale yaparak oynadığımız maçlardan biraz iyi işte o kadar. Taktik teknik oyun sistemi şu bu falan hikaye. Bunlar futbolda pastayı paylaşanların olayı allayıp pullayıp süslemek futbola haddinden fazla önem atfedip nemalanmak için kurulmuş düzenin piyazları. Rastgele dandun oynuyolar işte. Çok teknik bilimsel ciddi bir şeymiş gibi abartmak gereksiz. Yetenekli futbolcu yok bir kere. Hani özellikle izlemek istersin izlerken zevk alırsın. Üst düzey tekniği futbol zekası falan yapar. Öyle adam yok. KSK başarılı olsun diye takip ediyor destekliyoruz. Yoksa 2.lig maçlarını en azından ben kendi şahsım için konuşayım izlemem. Gol olmasına bile hayret ediyorum maçlarda. İzlerken bu maçta nasıl gol olacak diye merakla bekliyorum kazayla falan oluyor işte goller. Gerçi Süper Ligde bile yetenekli izleyecek özellikleri olan olan adam yok 2.ligde nasıl olsun. GS bi adam almış Ndombili mi nedir adı amatör ligde bir takıma gitse zor kadroya girer. Geri zekalılar kimbilir kaç trilyon para ödediler. Gerçi geri zekalılık değil sonuçta satılıyor başka bi enayi kulüp alıp 5-10 trilyon da onlar veriyor. KSK'ya gelirsek belki de tarihinde en umutlu olduğu sezon budur düşüncesindeyim, hakikaten bu sene olacak gibi. Yalnız bir kaç mevkide yetersizlik görünüyor takımda. Şu deplasmanlarda artık maçlar kazanılmalı bu beraberliklerle falan zor. Şimdi Amed maçına kadar bir kaç hafta kolay maçlar kolay rakipler.KSK liderliği alacaktır önümüzdeki haftalarda. Lakin Ligin 2.devresi çok renkli heyecanlı ve olaylı geçecek gibi görünüyor. Basit bir futbol muhabbeti için kırıcı hitaplara yorumlara gerek yok esasen. Bir eğlence olarak görmek lazım. Belirli bir kesimin top oynayıp yolunu bulduğu oyun bir spor sonuç olarak. Eğlenelim vakit geçirelim. Sonuçta ekmeğimizi vermiyolar.

Hakan ALBAYRAK 28 Ekim 2023 23:03

Emin bey bir müddettir yorumlarınızı üzülerek ve hayretler içerisinde okuyorum önceki yorumlarınızda futbolcu isimlerini karıştırmanızdan tutunda, oyun formatlarından anlamamanıza rağmen çok semantik yorumlar yaparak, kendi ruhunuzu ve futbola olan ilginizi, bilgisiz bir şekilde tatmin ettiğinizi gördüm. 23 yılını futbol oynayarak, 22 yılını da teknik direktör olarak yapan bir insana yaptığınız olumsuz yorumlar bazı çevrelere mavi boncuk dağıtmak olarak yorumluyorum. Bu arada kulübümüze gelerek, hocam ile selamlaşmamanız ve tanışmamanız da bu yazdıklarımı destekliyor. Ama siz hiç merak etmeyin ””HOCAM”” içimizdeki irlandalıları da yenecek güçtedir.

can canan 28 Ekim 2023 19:52

ksk 1-1 berabere kalma rekoruna gidiyor :)

Bakmadan Geçme