'Yunus Emre ve Türkçe Yılı' etkinliği

Devrekani Kaymakamlığı ile Devrekani Belediyesi, 2021 yılının Yunus Emre ve Türkçe yılı olarak ilan edilmesi üzerine Ankara'ya gezi ve konferans etkinliği düzenleyecek.

  • 1506
TAKİP ET

Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, Devrekani Kaymakamlığı ile birlikte 2021 yılının 'İstiklal Marşı' ayrıca 'Yunus Emre ve Türkçe Yılı' olarak ilan edilmesi üzerine bir dizi etkinlikler düzenlediklerini belirterek; "Etkinliklerimiz periyodik olarak düzenlenecek olup, 2 günden oluşacaktır. İlk gününde ilçemiz Gençlik Merkezinde konferans düzenlenecek, ertesi gün ise konferansa katılan halkımızla birlikte Ankara'ya gezi düzenlenecek, Gezide Anıtkabir, eski meclis binası, Tacettin Dergahı ve Millet Kütüphanesi ziyaret edilecektir. Katılmak isteyen hemşerilerimizin Devrekani Belediyemize müracaatları önemle rica olunur" dedi.

Etkinliğe katılmak isteyenlerin Devrekani Belediye Başkanlığına müracaat etmelerini isteyen Başkan Engin Altıkulaç, “Etkinliğe katılmak isteyen ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerimiz, bağlı oldukları okullarına müracaat edeceklerdir. Konferans ve gezilerimiz, Mart ayından itibaren başlayacaktır. Müracaatlarımız bugün itibariyle başlamıştır. Müracaat yeri olarak vatandaşlarımız Devrekani Belediye Başkanlığı hizmet binası sekreterlik birimine edebilirler” diye konuştu.

Yorumlar 1
Doğa 10 Şubat 2021 01:07

Bir atasözü der ki: Ağaç kesen baş keser. Vatanın her zerresini korumamız gerekirken, Günah değilmi geleceğimizi orada yaşayan canlıları sırf ranta açmak için yakıp yıkmanız. Allah fırsat vermesin. İnşaAllah cezanı yaktığın toprağı ıslah edip aynı yere binlerce ağaç dikerek bakımını yaparak ödersin. Fillanda ya Kanada ya ve gelişmiş ülkelere baktığımızda tüm şehirler bol su ve orman içinde, gelecek nesilleri düşünerek küresel ısınmayı önleyen bir çok proje geliştiriliyor. Ama ülkem söz konusu olduğunda sevgisizlik, para ve terörizm için ormanlar ve canlıların yuvaları yakılıp yıkılıyor. Ekolojik denge harap ediliyor. Fani olan dünyada bu yaptığınıza değer mi? Susuz ve oksijensiz kaldığımızda hangi para sizi ve bizi, gelecek nesili kurtaracak. Ey rabbim sen mevzuyu biliyorsun. Gördün şahit oldun. Sonucunu sana havale ediyorum.

Bakmadan Geçme