İsrail'in saldırı ve uygulamalarına tepki gösterildi

İsrail tarafından Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere karşı yapılan saldırılar ile uygulamalara, Kastamonu'da tepki gösterildi.

  • 1658
TAKİP ET

Cuma namazının ardından Kastamonu Nasrullah Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, İsrail'in Kudüs politikalarını protesto etti.

Kastamonu İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Mücahit Dağdelenoğlu, burada yaptığı açıklamada, İsrail'in 1967'de işgal ettiği Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait ev ve yapıları çeşitli gerekçelerle yıkıp her yıl yüzlerce Filistinliyi evsiz bıraktığını söyledi.

Filistinli Müslümanların işgalin mağduru olduğunu vurgulayan Dağdelenoğlu; "İşgal altındaki Kudüs'ü zorunlu sürgün politikaları ile Müslümanlardan arındırma hedefine uygun olarak sistematik ve ayrımcı şekilde Filistinlilerin evlerinin yıkılması, oturma izni verilmemesi ve zorunlu kamulaştırmalar yoğun şekilde uygulanmaktadır." dedi.

İsrail'in hukuk ihlallerinin uluslararası yargının, özellikle Uluslararası Ceza Mahkemesi yetkisindeki suçlar kapsamına girdiğini dile getiren Dağdelenoğlu, "Hukuksuz işgal durdurulmalı, evlerin yıkımına son verilmeli, yeni ev yapma ve restorasyonun önündeki engeller kaldırılmalıdır. İsrail, BM komitelerinden ve üye olduğu tüm uluslararası kurum ve kuruluşlardan çıkartılmalıdır. Uluslararası adaleti ve hukuku uygulayacak mekanizmalar geliştirilmelidir. Adil barış ve istikrarı sağlamak için Filistinlilerin kendi kaderlerini tayin etmeleri ve bağımsız devletlerine kavuşmaları sağlanmalıdır" diye konuştu.

Yorumlar 1
efe 26 Mart 2021 21:25

anca boș haber yapın. memleketteki yolsuzluklari da sağdan soldan ögrenelim KOKAİN VE KUMAR İLE GÜNDEME GELEN AKP'li KÜRŞAT AYVATOĞLU'NUN ÖNLENEMEZ YÜKSELİŞİ! Ayvatoğlu, Kastamonu araba pazarında 5 TL'ye fotoğraf çekerken, 2014'te belediye AKP'ye geçince Kültür Müdürü oluyor. Şirket kurup belediyeye ajanda, kalem takvim vs gibi promosyonları satıyor. Belediye personelinin aktardığına göre, Ayvatoğlu'nun bastığı kağıt üzerinde 100 bin takvim görünüyorsa, bunun 15-20 bini belediyeye geliyor! Diğer promosyonlarda da yöntem aynı. Bu arada sıfır bir BMW alıyor ama dönemin belediye başkanının isteği ile satıp yerine Audi alıyor. İşleri büyütüp Kastamonu’da yeme- içme sektöründeki birçok firmaya ortak oluyor. İşlerini aynı şekilde yürütüyor. Mesela; ortak olduğu bir çekme helva firması neredeyse her gün belediyeye helva satıyor. Tabi yine kağıt üzerinde görünenden çok daha azı belediyeye geliyor! 2019’da AKP belediyeyi kaybedince ortaya çıkan ve ulusal basında da haber olan 100 bin liralık pastırma faturası da yine onun icraatlarından! AKP’nin kaybetmesinin ardından Ankara’da bir rezidansa taşınıyor ve bağlantıları sayesinde genel merkeze geçiyor… O dönemin AKP’li belediye başkanı Tahsin Babaş Gazeteci fatih ergün'ün twiti

Bakmadan Geçme