APL'de büyük başarı

ÖSYM tarafından 2023 yılında yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre Abdurrahmanpaşa Lisesi büyük başarı elde etti.

  • 3488
APL'de büyük başarı

ÖSYM, 2023 yılında yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, 1885 yılında kurulan ve Kurtuluş Mücadelesinde tüm öğrencilerini cepheye göndermesinden ötürü mezun veremeyen tarihi Abdurrahmanpaşa Lisesi, büyük başarı elde etti.

Abdurrahmanpaşa Lisesi, 2023 YKS yerleştirme sonuçlarına göre, 5 tıp, 21 mühendislik, 6 eczacılık, 4 hemşirelik, 1 diş hekimliği, 1 veteriner hekimlik, 5 öğretmenlik, 3 matematik/iktisat (ingilizce), 5 hukuk, 4 mimarlık/iç mimarlık endüstriyel tasarım, 1 dil ve konuşma terapisi ile 1 Türk dili ve edebiyatı (ingilizce) fakültelerine öğrenci yerleştirdi.

9'uncu sınıfların uyum programı tamamlandı

Abdurrahmanpaşa Lisesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "9'ınca sınıflar uyum programımız, Okul Psikolojik Danışmanımız Gülizar Yıldız koordinatörlüğünde okul idarecilerimiz ve Sınıf Rehber Öğretmenlerimiz Hasret Şenoğlu, Seher Özden ve Engin Ak'ın desteği ile tamamlandı. Bu süreçte tanışma etkinlikleri, yönetmelikler hakkında bilgilendirme, okul tanıtımı ve okul birimlerinin gezilmesi, okul idaresinin öğrencileri bilgilendirmesi şeklinde çalışmalar yapıldı. Son olarak 12'inci sınıf öğrencilerimizin okulumuza yeni gelen öğrencilerimize kendi gözlerinden bu süreçte yaşadıklarını, deneyimlerini ve tavsiyelerini paylaşmalarıyla etkinliklerimiz tamamlandı. Bu vesileyle okulumuza yeni başlayan öğrencilerimize kolaylıklar ve üstün başarılar diliyoruz." denildi.