Artan yemekler sokak hayvanlarına verilecek

Belediye Başkanı Vidinlioğlu, 'Can dostlarımızın sağlıklı beslenmesine katkı sağlıyoruz. Artan yemekler sokak hayvanlarına verilecek.' dedi.

  • 1194
Artan yemekler sokak hayvanlarına verilecek

Kastamonu Belediyesi, sokak hayvanları için gönüllere dokunan bir projeyi daha hayata geçirdi.

Kastamonu Belediyesi ile Kastamonu'daki bir otel arasında imzalanan protokol doğrultusunda otelde artan yemekler, israf edilmeyerek sahipsiz sokak hayvanlarının beslenmesinde kullanılacak.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında servis edilen yemeklerden arta kalanlar, Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince otelden alınarak gerekli ayrıştırmanın yapılmasının ardından beslenme odaklarına bırakılıyor.

Kastamonu Belediyesi olarak sokakta yaşayan canlıların her zaman yanlarında olduklarını ve sokak hayvanları için çeşitli kurum ve kuruluşlarla sosyal sorumluluk projelerine imza attıklarını ifade eden Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, "Sokak hayvanlarımızı hiçbir zaman yalnız bırakmadık bırakmayacağız. Karadeniz Bölgesi'nin en modern ve en sağlıklı Geçici Hayvan Bakımevine sahibiz. Alanında uzman ekibimizle birlikte sokaktaki canlılarımız için çalışıyoruz." dedi.

Can dostları için her konuda özel çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, "Can dostlarımızın doğada aç kalmamaları için gereken tüm tedbirleri alıyoruz. Hem yaz dönemlerinde hem de kış dönemlerinde hem geçici bakımevimizde tedavi gören hem de doğada yaşayan dostlarımız için mama desteğini her geçen gün arttırıyoruz. Can dostlarımız için farklı kurum ve kuruluşlarla ortak sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiriyoruz. Bu tarzda sosyal sorumluluk projelerimize ortak olmak isteyen kurum ve kuruluşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Can dostlarımız için destek olmak isteyenler Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü ile irtibata geçebilir." diye konuştu.