Asım'ın Nesli Projesi hayata geçiyor

Kastamonu İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin Gençlik ve Spor Bakanlığına sunduğu ve desteklenmeye değer görüldüğü 'Asım'ın Nesli Projesi' hayata geçiyor.

  • 750
Asım'ın Nesli Projesi hayata geçiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TAMAMEN ÜCRETSİZ!

Proje, Kastamonu İmam Hatip Lisesinde eğitim gören öğrencilerden mülakatla seçilecek 12 öğrenciye, Hüsn-i Hat, Osmanlıca, İngilizce, Arapça, Tarih, Kuran-ı Kerim, Kitap Kritik, Fotoğrafçılık, Kısa Film, Geleneksel Türk Okçuluğu, Kastamonu'yu anlama gezileri gibi etkinliklerle çocuklara şahsiyet, bilgi, kültür ve donanım kazandırmayı hedefliyor.

27 ŞUBAT’TA MEHTERANLI AÇILIŞ

Dernek Başkanı Avukat Halil Uluay'ın Ankara'da olması sebebi ile Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yetişken'in başkanlık ettiği toplantıda projede görev alacak koordinatör, öğretmen ve eğitmenlerle projenin son değerlendirmeleri yapıldı.

Öğrencilere dağıtılan formların geri dönüşleri ile beklenen yaklaşık 60 civarında başvuru arasından mülakatla 12 öğrencinin seçilmesi ile 27 Şubat Cuma Günü Sinanbey cami karşısında projenin yürütüleceği "KUBBE AKADEMİ" binası önünde düzenlenecek Mehteran gösterisi ve dualarla açılışın yapılması bekleniyor.

İLİM YAYMA CEMİYETİ PROJEYE DESTEK VERECEK

Toplantıda hazır bulunan İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şube Başkanı Fatih Köse, yapılan istişarelerde 8 ay süren bu projenin bitmesinden sonra kaliteli bir nesil yetiştirmeyi hedefleyen bu çalışmaların sürdürülebilir ve istikrarlı bir şekilde devam edebilmesi için İlim Yayma Cemiyetine ve hayırseverlere vazifeler düştüğünü belirtti.

İmam Hatip Lisesinde eğitim gören ve bu akademiye girmeye hak kazanan bir öğrencinin üniversiteye kadar 4 yıl boyunca en az 40 kitap kritik faaliyetine katılmış, okuma ve kitap tahlil becerisi kazanmış, 4 yıl Hüsn-ü Hat talim etmiş, Osmanlıca yazabilen, yaşadığı şehrin tarihini ve kültürünü yakından bilen, kendi medeniyet değerleri ile barışık ve birer örnek şahsiyet olabilmeleri için hayırseverlerimizin desteği ile bu akademi 4 yıl sonunda 48 öğrenci kapasitesine ulaşmış ve ücretsiz olarak hizmet veren bir kurum haline gelecektir.

EĞİTİM BİR SEN BAŞKANINDAN TEŞEKKÜR

Toplantıda söz alan Eğitim Bir Sen Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, "Eğitim konusunda niteliği önceleyen şahsiyetli, donanımlı bir nesil yetiştirmeyi hedefleyen proje beni çok heyecanlandırdı. Bu çalışmanın örnek alınarak sayısının çoğaltılmasını temenni ediyorum." dedi.