Avrupa Taekwondo Şampiyonası'ndan 5 Madalya

Avrupa Gençler Taekwondo Şampiyonası'nda Türkiye, 1 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazanarak erkek takımlar sıralamasında Avrupa üçüncüsü oldu.

  • 833
Avrupa Taekwondo Şampiyonası'ndan 5 Madalya
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) tarafından Letonya’nın Daugavpils şehrinde 45 ülkeden 448 sporcunun katılımıyla organize edilen Avrupa Gençler Taekwondo Şampiyonası’nı Türkiye 1 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya ile tamamlayarak erkek takım sıralamasında Avrupa üçüncülüğünü elde eddi.

Türkiye, erkekler 78 kiloda Emre Gül ile altın, 45 kiloda Mustafa Turhal, +78 kiloda Ömer Fırat Çelik ile bronz madalya, bayanlar + 68 kiloda Şeyma Nur Söğüt gümüş, 63 kiloda Simge Erensayın bronz madalyanın sahibi oldular.

Bakan Çağatay Kılıç, Genç Taekwondo Milli Takımı’nı Tebrik Etti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Letonya’da yapılan Avrupa Gençler Taekwondo Şampiyonası'nı birer altın ve gümüş, 3 bronz olmak üzere 5 madalyayla tamamlayan Taekwondo Genç Milli Takımı için tebrik etti.

Bakan Çağatay Kılıç; “Letonya’nın Daugavpils şehrinde düzenlenen Avrupa Gençler Taekwondo Şampiyonası'nda 1 altın, 1 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 5 madalya kazanan Genç Taekwondo Milli Takımı’nı kutluyorum. Şampiyonayı takım sıralamasında Avrupa üçüncüsü olarak tamamlayan erkek takımımızı da tebrik ediyorum. Genç kardeşlerimin başarılarının gelecek organizasyonlarda da sürmesini temenni ediyorum” dedi.