Aydın'dan kadınlara yönelik müjde

Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu Belediye Başkan adayı Aydın, kadınlara yönelik müjde projeler açıkladı.

  • 617
Aydın'dan kadınlara yönelik müjde

Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu Belediye Başkan adayı Yüksel Aydın, site ve apartman toplantılarında vatandaşlarla bir araya geldi.

Yüksel Aydın, özellikle kadınlara yönelik müjde projeler açıkladı.

Kastamonu’da mevcutta 2 tane olan kreş sayısını her mahalleyi kapsayacak şekilde arttıracaklarını ifade eden Aydın, bazı mahallelerdeki kreşlerin 7 gün 24 saat hizmet vereceğini vurguladı.

MHP Kastamonu Belediye Başkan adayı Yüksel Aydın, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde çalışmalarını yoğun tempoda sürdürüyor.

Sabah saha çalışmaları gerçekleştiren Aydın, akşamları ise site ve apartman toplantılarında hemşehrileriyle kucaklaşıyor.

Yüksel Aydın, Akademi Sitesi, İstanbul Evleri, Derya Doğuş Sitesi, Yeni Şehir Sitesi’nde vatandaşlarla buluştu.

Aydın'dan kadınlara yönelik müjde

Vatandaşların istek ve taleplerini dinleyen Aydın, çözüm önerilerini sıraladı, projeler hakkında bilgi verdi.

Birçok ziyaretinde özellikle kadınların çocuk bakım evleri ve kreşlerle ilgili taleplerine projelerle cevap veren Aydın, “Saha çalışmalarımızda özellikle kadınlarımızın bizlerden özel talepleri oldu. Taleplerin başında çocuk bakım evleri ve kreşler geliyor. 2019 yılında Belediyeyi devraldığımız zaman Galip Başkanımız evlatlarımız ve velilerimiz için daha güzel ve daha modern bir kreş yaptı. Bu yetmez dedik Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde ikinci bir kreşi daha hayata geçirmek üzereyiz. Biz göreve geldiğimizde gördük ki kreşin kapasitesi yetersiz. Gereğini yaptık. Şimdi evlatlarımız daha modern bir kreşte eğitim alıyorlar. Yeterli mi elbette yeterli görmüyoruz. Allah nasip ederse şehrimizde 2 olan kreş sayısını tüm mahallelerimizde yaygınlaştıracağız. Annelerimiz, babalarımız evlatlarını hem konfor, hem de güvenlik açısından daha donanımlı kreşlere emanet edecekler. Bu projemizi çok önemsiyoruz. Ayrıca gece çalışmak zorunda kalan anne ve babalarımızı da unutmadık. Bazı mahallelerimizde 7 gün 24 saat açık olacak şekilde kreşler açacağız. Gece çalışan anne ve babalarımız evlatlarını 24 saat açık olacak kreşlere bırakabilecekler. Bizim büyük projelerimizden birisi de budur.” dedi.

Kastamonu’ya açıkladıkları her projenin hayata dokunan projeler olduğunu ifade eden Aydın, “Kuzeykent Mahallemizde yine Galip Başkanımızın hayata geçirdiği Kastamonu Belediyesi Eğitim Merkezi’ne (KASMEK) ilgi her geçen gün artıyor. Şu anda kapasitesinin de üzerinde başvuru var. 7’den 70’e her yaştan vatandaşımız burada eğleniyor, eğitim alıyor. Güzel zamanlar geçiriyor. Diğer mahallelerimizden de çok talep var. Biz de taleplere kayıtsız kalmadık. Hazırladığımız proje ile KASMEK’in kapasitesini arttıracağız ve bazı mahallerimizi de içerisine alacak şekilde yaygınlaştıracağız. Vatandaşlarımız hangi mahallede oturuyorsa kendisine en yakın mahallede KASMEK’in kapısını açabilecek. KASMEK’in vatandaşlarımız için büyük bir ihtiyaç olduğunu sadece biz söylemiyoruz. Bu merkezlerden yararlanan vatandaşlarımız da söylüyor. KASMEK Belediyemizin yüz akı bir projesidir ve biz de bu projeyi tüm Kastamonuluların hizmetinde olacak şekilde büyüteceğiz. Dediğimiz gibi bizim öyle laf olsun diye uçuk kaçık söylediğimiz projemiz yok ve hiçbir zaman da olmayacak.” ifadelerini kullandı.

Site ve apartman sakinlerine mahallelerinde olan veya olabilecek her türlü aksaklığın anında çözüme kavuşturulabileceği bir mekanizma oluşturacaklarını kaydeden Yüksel Aydın şöyle konuştu:

“Görev bize tevdi edildiğinde Belediyemizde mahalle muhtarlıklarımızla ilgili yeni bir birimi hayata geçireceğiz. Bu birimde sadece muhtarlarımızdan gelecek talepleri çözüme kavuşturacak ekipler olacak. Vatandaşlarımız taleplerini önce muhtara iletecekler, muhtarlarımız da belediyemizdeki birime konuyu iletecekler. Ekibimiz de yerinde çözüm anlayışı çerçevesinde ilgili birime giderek sorunu veya talebi çözüme kavuşturacaklar. Yerinde yönetim, yerinde çözüm anlayışı çerçevesinde hareket edeceğimizi yineliyoruz.”