Azmin zaferi! Mübaşirlikten müdürlüğe

2009 yılında mübaşir olarak memuriyet görevine başlayan Mehtap Demirezen, gençlere de örnek olacak şekilde azmedip çalışarak mübaşirlikten müdürlük görevine yükseldi.

  • 27051
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Azmin zaferi! Mübaşirlikten müdürlüğe

Gazi Üniversitesi İşletme bölümünde okuduğu sırada 2008 yılında girmiş olduğu KPSS sınavı ile 2009 yılında Kastamonu Adliyesinde açılan mübaşirlik sınavına girerek başarılı olan Mehtap Demirezen, Taşköprü Adliyesinde mübaşir olarak göreve başladı.

Kastamonu’da ilk bayan mübaşir olma özelliği taşıyor

Kastamonu’da ilk bayan mübaşir olan Demirezen, Taşköprü Adliyesinde çalıştığı 3 yıllık süre içerisinde arkadaşları ve amirleri tarafından takdir edildi. Zabıt katipliği için açılan görevde yükselme sınavını kazanan Demirezen, mübaşirlik görevinden zabıt katipliğine atandı.

Zabıt katibi olarak Kastamonu Adliyesinde göreve başlayan ve herkes tarafından sevilen takdir edilen Demirezen, 9 yıl kadar, başta İcra Müdürlüğü olmak üzere Hukuk Mahkemelerinde görev yaptı. Bu sırada Adalet Meslek Yüksek Okulu ve Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünü başarı ile bitirdi.

küre yazı işleri müdürü mehtap demirezen

Çalışkanlığını ve azmini hiçbir zaman kaybetmedi

Evli ve 2 çocuk annesi olan, çalışkanlığı ve azmini hiçbir zaman yitirmeyen Demirezen, Yazı İşleri Müdürlüğü için 2020 yılında açılan görevde yükselme sınavını yüksek puanla kazandı. 2021 yılında Küre Adliyesi Yazı İşleri Müdürlüğüne atanan Demirezen, azmederek ve çok çalışarak mübaşirlikten müdürlüğe yükselmiş oldu.

Şimdiki hedefi hukuk fakültesini bitirmek

Görevini çok sevdiğini belirten Yazı İşleri Müdürü Mehtap Demirezen; “Öncelikle adliyemize gelerek gençler açısından çocuklarımız açısından beni örnek göstermek istediğiniz için sizlere teşekkür ederim. İsmim Mehtap Demirezen. Şu an Küre Adliyesinde Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapmaktayım. Ben Adalet Bakanlığındaki görevime 2009 yılında mübaşir olarak başladım. KPSS puanımla atandım. Sonrasında bu görevde yükselmek için 2012 senesinde katiplik sınavına katıldım. Yazılı sınavı ve 3 dakikada 90 kelime yazmak suretiyle klavye sınavını geçerek katiplik mesleğine yükseldim. 9 sene kadar Kastamonu Merkez Adliyesinde görev yaptım. İcra Müdürlüğü ve Hukuk Mahkemelerinde çalıştım. Sonrasında 2020 yılında yapılan görevde yükselme sınavı ile Yazı İşleri Müdürlüğü sınavını kazandım ve halen yaklaşık 5 aydır Küre Adliyesinde müdür olarak görev yapmaktayım. Ben bu azmimi anneme babama borçluyum. İkisi de şu anda hayatta değiller ama iki çocuğum var. Evliyim, çocuklarıma örnek olmak açısından ve kendimde okumayı sevdiğim için meslekte azmettim. Allah'a şükürler olsun ki mübaşirlikten müdürlüğe kadar yükseldim. Şimdiki hedeflerim arasında dikey geçiş sınavı ile bir de hukuk fakültesi bitirmek var. Gençlerimize çocuklarımıza örnek olduğum için ve beni bu şekilde gelerek haber yapmak istediğiniz için sizlere tekrar teşekkür ediyorum.”

Memuriyet görevine mübaşirlik ile başlayıp tüm gençlerimize çocuklarımıza örnek olacak şekilde azimle çalışıp müdürlüğe kadar yükselen Mehtap Demirezen’e görevinde başarılar dileriz.

yazı işleri müdürü mehtap demirezen

Mehtap Demirezen kimdir?

1988 doğumlu olup Taşköprü ilçesi nüfusuna kayıtlıdır. İlköğretimini Kastamonu Darende İlköğretim okulunda, lise öğrenimini yabancı dil ağırlıklı Kastamonu Kuzeykent Lisesinde, yüksek öğrenimini Adalet Meslek Yüksek Okulu ve Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde bitirdi. Halen Küre Adliyesi Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapmaktadır. Evli ve 2 çocuk annesidir. Şimdiki hedefleri arasında Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Hukuk Fakültesi okumak var.

Murat Şengül / Asuman Şengül