Babaş, 'Biz hazırız'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Babaş, Kastamonu'muzun sadece ülkemizin değil dünyanın gözdesi şehirlerinden biri olması için biz hazırız.' dedi.

  • 849
Babaş, 'Biz hazırız'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Tahsin Babaş, TÜİK nüfus verilerini değerlendirdi.

"Kastamonu İstanbul’a taşınmış"

"TÜİK 2023 yılı nüfus verileri, projelerimizin ve şehrimiz için koyduğumuz hedeflerin ne kadar gerçekçi ve çözüm odaklı olduğunun adeta altını çiziyor. Adaylığımız açıklanır açıklanmaz ilk hedefimizin; göçü durdurmak tersine göçü teşvik edecek projelerle öncelikle merkez nüfusumuzu 350 bine çıkaracağız demiştim." diyen Tahsin Babaş, "Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, şehrimizin nüfusu 388 bin 990 kişi olarak açıklanırken, İstanbul’da toplam nüfusumuzdan daha çok Kastamonulu var; 544 bin 60 kişi. Kastamonu İstanbul’a taşınmış! Bu çok çarpıcı bir tablo, çok iyi okumak gerekiyor. Bir şehri yönetmeye talipseniz, tüm verileri şehrinizin kalkınmasına yönelik değerlendirmek durumundasınız. Biz bu bakış açısı ile turizm başta olmak üzere geri dönüşü hızlı, insanımızın refahını arttırıp memleketinde kalmasını sağlayacak, işsizlik başta olmak üzere daha çok ekonomik sebeplerle göç eden insanımızın geri dönüşünü teşvik edecek yatırımlar yapacağız. Sadece bu veriler bile şehrimizi ne kadar iyi tanıdığımızı, insanımızın sorunlarına kalıcı çözümler ile geldiğimizin göstergesi." diye konuştu.

"Kastamonu'yu marka şehir yapacağız"

Babaş, "Kastamonu’muzu, turizm başta olmak üzere tüm potansiyelini harekete geçirerek ülkemizin marka şehri yapacağız. Bir yandan kalkınmaya yönelik yatırımları hayata geçirirken yaparken öte yandan gelişmiş bir şehrin sahip olduğu, sosyal-kültürel hayatı geliştiren hizmetleri sunacağız. Halkımızın 31 Mart'ta şehrimizin kalkınmasını, çocuklarımızın kendi memleketinde huzur ve refah içerisinde yaşamasını seçeceğine inanıyorum. Kastamonu’muzun Sadece ülkemizin değil dünyanın gözdesi Türkiye Yüzyılı şehirlerinden biri olması için biz hazırız."