Babaş, 'Çok özel projelerimiz var'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Babaş, 'Kastamonu'yu Türkiye Yüzyılı şehirlerinin yıldızı yapacak çok özel projelerimiz var.' dedi.

  • 838
Babaş, 'Çok özel projelerimiz var'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Tahsin Babaş, Tv366 ve Açıksöz TV ortak yayınına konuk oldu.

Babaş, 5 yıllık muhasebe sürecini ve projelerini; "Kara kaplı dosyamız yok, akıl defterimiz ve rengârenk proje kitapçıklarımız var." diyerek anlattı.

Babaş, "Seçim bitecek, iki gün sonra bu işler bittiğinde kol kola girip göz göze gelebilmeliyiz. Ben görev sürem bitince, geçtiğimiz 5 yıl boyunca buradaydım, insanımızla birlikteydim. Onlarla hemhal olmaya, hasbihal etmeye, gönüllerine dokunmaya devam ettim. Aynı zamanda bu süre boyunca muhasebe yaptım; neleri yaptık, nasıl çalıştık, eksiklerimiz neydi, neyi fazla yaptık, neyi yapmamalıymışız, daha iyi neler yapabiliriz, Kastamonu’nun gerçek problemleri neler, ne yapılmalı. Bunların muhasebesini yaptım. Bütün bunları önce akıl defterimize yazdık sonra da projelendirdik. Bu süreçte şehrin sorunlarına daha iyi adapte olduk. Meselelere yerinden, içinden baktık. Projelerimizi hazırlarken hem bu muhasebenin çıktılarını hem profesyonellerin görüşlerini hem de insanımızın öneri ve beklentilerini dikkate aldık. Eksiklerimizi tamamladık ve halkımızın karşısına gururla çıktık. Proje tanıtım toplantımızda açıklayacağımız Kastamonu’yu Türkiye Yüzyılı şehirlerinin yıldızı yapacak çok özel projelerimiz var. Bazılarını paylaşayım:

SOSYAL BELEDİYECİLİK İSTİYORSANIZ, DAHA ÖNCE YAPTIK YİNE YAPACAĞIZ

1. Evsiz vatandaşlarımızı ev sahibi yapacağız.
2. Her hafta sonu şehrimize tiyatro getireceğiz.
3. Yaşlı ailelerimiz için evde bakım merkezi kurduk. Bunu genişleteceğiz.
4. Sosyal Market’i daha geniş kitlelere yayacağız.
5. Her muhtarımız için Kastamonu mimarisinde sıcak bir mekân yapacağız.
6. Bizim dönemimizde Kastamonu Türkiye’nin en temiz şehri seçildi, bunu yine başaracağız.
7. Teleferik projesi öyle ya da böyle tamamlanacak. Belki güzergâhı değişebilir fakat bu projenin Kastamonu’nun vizyonunu değiştireceği de apaçık ortada.
8. Merkez hükümetin desteğiyle yeni bir 10 bin kişilik modern bir stadyum yapacağız. Büyük bir spor kompleksi olacak. Ilgaz- 2 Tüneli ve bağlantı yolları yapacağız.
9. 500 yataklı yeni modern bir hastane ve 1350 araç kapasiteli bir otopark yapılacak. Bunlar belediye hizmetlerinin dışında takip edilecek. Biz bunları sayın vekillerimizle birlikte başaracağız.
10. Gençlerle birlikte gerçekleştireceğimiz çok özel projelerimiz var.
11. Kastamonu’yu turizm şehri yapacağız.

Tarım ve Orman Bakanımız Kastamonu için bir şans. Birlikte pek çok proje geliştirdik. Tanıtımının ardından bütün Kastamonuluların projelerimizi konuşacağına eminiz. Tarihi dokuyu koruyup, yaşatırken, yeni Kastamonu’yu da modern bir şehir olarak inşa edeceğiz. Vizyon projelerimiz var. Biz kucaklaşmaya ve kuşatmaya geliyoruz. Şehri projelerle kuşatacağız, insanımızla kucaklaşacağız. Biz bütün hemşehrilerimize söz veriyoruz; nezaketi elden bırakmadan, temiz, dürüst, titiz bir anlayışla eser ve hizmetlerin, projelerin konuşulduğu bir seçim süreci yaşatacağız."