Babaş, Karabacak'a seslendi! 'Edep yahu'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Babaş, CHP İl Başkanı Karabacak'a seslenerek, 'Edep yahu.' dedi.

  • 989
Babaş, Karabacak'a seslendi! 'Edep yahu'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Tahsin Babaş, Tv366 ve Açıksöz TV ortak yayınına konuk oldu.

Babaş, Karabacak’a seslenerek 'Edep yahu.' dedi.

Tahsin Babaş, "CHP İl Başkanı İlke Karabacak, 'biz Tahsin Babaş’ın görev süresi boyunca neler yaptığını, ne fırıldıklar döndürdüğünü iyi biliyoruz' diyor! Biz yıllardır siyaset yapan insanlar olarak üslubu da nezaketi de iyi biliriz. Şimdi ben çıkıp buradan İlke Hanım’a 'ben sizin partide ne fırıldaklar döndürdüğünüzü biliyorum' desem, buna cevabınız ne olur; Edep Yahu dersiniz. Ben de kendisine bu söylediklerine karşı 'Edep Yahu' diyorum." dedi.

"Bizim emeğimiz var"

Babaş, "Tabi bir de diğer adaylarımızın televizyonda konuştuklarına şu açıdan bakmamız gerekiyor, 5 yılda bu şehirde hiçbir şey yapılmadı mı da halen televizyona çıkıp benim projelerimi konuşuyorsunuz. Demek ki siz de bizim hizmetlerimizi görüyor ve konuşmaya değer buluyorsunuz. Biz bu şehre değer veriyoruz. Yaptığımız her iş de gördüğünüz üzere iz bırakıyor.

Bir de atık su arıtma projesi meselesine açıklık getirelim. Yapım süreci detaylarıyla belediyenin kayıtlarında mevcut, 27.08.2017 tarihinde AB Delegasyonu Kastamonu Atık Su Arıtma Tesisinin finansmanını onayladı. Kim yapmış bunu, yani biz başlatmışız. Benim söylediğim şu; bizim emeğimiz var, ben yaptım demiyorum Kastamonu Belediyesi olarak yaptık, zamanında emeğimiz olan işleri söylüyoruz. Netice de bu projeyi biz başlattık şu anki yönetim de tamamladı. Ben Galip Bey’e teşekkür ediyorum, sağ olsun var olsun. Ben bu nezaketi gösteririm, biz başlattık Sayın Galip Vidinlioğlu tamamladı." diye konuştu.

"Onların yeni projeleri bizim vazgeçtiklerimizdir"

Babaş, "Seçim bir karalama süreci değil proje ve gönüllere dokunma sürecidir. Baltacı gittiği yerlerde Nasrullah dükkânlarını yıkacağımı söylüyormuş. Bu şehrin tarihi dokusunu korumak için restore ettiğimiz konaklara bütün Kastamonulular şahittir. Biz tarihi dokuya ve şehir hafızasına bu denli önem verirken Nasrullah’taki dükkânları yıkmamız söz konusu dahi olamaz. İnsanın niyeti ne ise onu yansıtır. Bence bu hususta Baltacı’ya sorular sormak gerekir. Ayrıca şunu da ekleyelim: Esentepe ve Aktekke’de yüksek kat sözü verdiğini biliyoruz. Gittiği her yerde yüksek kat sözü veriyor. Onların yeni başlayacağı projeler bizim vazgeçtiklerimizdir." diye konuştu.