Babaş'tan 'Öncü Belediyecilik' vurgusu

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Babaş, esnaf ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, 'Öncü Belediyecilik' vurgusu yaptı.

  • 510
Babaş'tan 'Öncü Belediyecilik' vurgusu

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Tahsin Babaş, proje tanıtımının ardından seçim çalışmalarına ve projelerini anlatmaya devam ediyor.

Babaş, esnaf ziyareti sonrası yaptığı açıklamada 'Öncü Belediyecilik' vurgusu yaptı.

Babaş, "Bakırcılar çarsısı geleneksel el sanatlarımızın yaşatıldığı yerlerden biridir. Bizim esnafımız sadece ticaret erbabı değil aynı zamanda zanaatkârdır, ahilik felsefesinin temsilcileridir. Kadim şehrimiz Kastamonu’muzun değerlerini yaşattıklarının bilincindeyiz. Mahkeme Altı Çarşısında esnafımızla muhabbet ettik. Usta çırak ilişkisinin devamı, zanaatlarımızın ve zanaatkârlarımızın yaşatılması, nesilden nesile aktarılması tarihsel bir sorumluluk. Turizm projelerimizi hazırlarken bu şuurla merkeze insanı koyduk. Tarihi dokuyu ayağa kaldırırken yaşayan canlı bir dönüşüm birinci önceliğimiz. Kastamonu’yu cıvıl cıvıl tarihi çarşısıyla, konaklarıyla, muhteşem bir turizm merkezi haline dönüştüreceğiz. Ortak paydamız Kastamonu, hepimizin hayali gelişmiş, refah içinde, huzurlu, modern bir kentte yaşamak. Ülkemizin her köşesi bizlere emanet, her birimizin asli görevi bu ulvi emaneti bizden sonraki nesle teslim etmektir. Bu sebeple çocuklarımızın gençlerimizin iyi yetişmesi, değerlerimizi özümseyip yaşatması için çalışacağız. Her şey Kastamonu’muz için.

Hemşehrilerimiz en önemli sorunlarını dile getirdi, biz uzmanları ile çalıştık her bir sorunları, talepleri için projeler hazırladık. Kastamonu’nun bütün potansiyelini harekete geçirip, gelişmesi, büyümesi, güçlenmesi için çalışmalarımızı yaptık. Biz ödevimizi yaptık, dersimize çalıştık, şimdi bunları hayata geçirmek için yetki istiyoruz. Allah’ın izni hemşehrilerimizin teveccühü ile 31 Mart'ta Kastamonu için yepyeni bir dönem başlayacak. Kastamonu Türkiye Yüzyılı şehirleri arasındaki yerini alacak. Eser ve hizmet üreten, sadece görevini yapan değil, sorumluluk alıp o sorumlulukları başarı ile yerine getiren öncü bir yönetim anlayışı ile geliyoruz." dedi.

"Hayal ettik, çalıştık, projelendirdik, şimdi hayata geçirme zamanı"

Babaş, "Bizim çocuklarımız kabiliyetli çocuklar, yetenekleri doğrultusunda yönlendirip mutlu ve başarılı bir geleceğe doğru yönlendireceğiz. Çocuklarımızın gelecek hedeflerine öncülük edeceğiz.
Gençlerimizin sadece işsiz kalmamak adına bir iş bulmasını değil, proje ve fikir üreterek katma değer yaratmasına destek olacağız. Onların geleceğe güçlü bir şekilde hazırlanmasına öncülük edeceğiz.

Esnafımızın ekonomik zorluklar altında ezilmesine seyirci kalmayacağız, insanımızın alım gücünü arttırıp, ekonomiyi canlandıracak fırsatlara öncülük edeceğiz.

Kadınların daha güçlü bir şekilde toplumsal hayatta ve iş dünyasında yer almasına öncülük edeceğiz.

Kalkınma topyekûn bir hamledir. Yediden yetmişe hep birlikte Kastamonu’muzun kalkınması için çalışacağız.

Hayal ettik, çalıştık, projelendirdik, şimdi hayata geçirme zamanı.

Biz Hazırız.

Öncü Belediyecilik İçin Kastamonu Hazır…" diye konuştu.