Babaş'tan CHP'li Bıyıklı'ya sert tepki

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş basın açıklamasında bulundu.

  • 4966
Babaş'tan CHP'li Bıyıklı'ya sert tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Babaş; "Kastamonu Belediyesi olarak son yıllarda yaptığımız yatırımlar ve projeler çevre il belediyelerinin dahi dikkatini çekerken, bazı kesimler siyasi çıkar hedefi ve yıllara tekabül eden başarısızlıklarının üzerini kapatmak için mübarek Ramazan Ayı’nda dahi fitne fesat üretmekten geri durmadıklarını görmek bir Kastamonulu olarak beni üzmüştür. Kendi ilinin ve belediyesinin ismini siyasi menfaat emelleriyle ‘çamur at izi kalsın’ mantığıyla karalayanlar en ağır cevabı zamanı geldiğinde vatandaşlarımızdan alacaktır. Geride bıraktığımız yerel ve genel seçimler ilimizde göstermiştir ki duruşu ve varlığı kendi üyeleri tarafından dahi kabul görmeyen mağlup olmaya alışkın koltuk sevdalıları yıllarca hizmet değil laf üretmiş halkımızda bu zihniyete en güzel cevabı sandıkta vermiştir.

Tabi vatandaşın anlatmaya çalıştığını anlamak bir meziyettir. Bu meziyetin olması içinde siyasetçide halka hizmet aşkının olması gerekmektedir. Siyaseti hizmet üretmek yerine yapılan hizmeti karalamak sananlar tükenmişlik sendromuyla saldırıya geçmiştir.

Yapılan otoparklar ana yol üzerindeki park sorununu çözmeye yönelik atılan bir adımdır. Bu adımlar ilimizin trafik ve parklanma sorunun çözecektir. Vatandaşların talepleri doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz projeler ile Kastamonu’yu her alanda bir adım daha ileri götürmek hedeflenmektedir. Ancak derdi memleket olmayanlar boş laf ve iftira üretenlerin ise derdinin bu olmadığı görülmektedir.

Kastamonu’da nefes almaya yer kalmadığını iddia edenler, otopark olarak kullanılan bir alanla mı nefes alıyordu? Bugün Şehir Parkı, Bisiklet Yolu, Harikalar Diyarı, Seyrangah projelerinden ve ilinde mevcut olan alanlardan bir haber olup koltuk siyaseti yapanlar dillerine doladıkları ‘rant’ iftirasını ve hadsizliğini kendilerine düstur edinmişlerdir.

Kastamonu’ya yıllardır yatırım yapmak gibi bir derdi olmayan zihniyetler, hizmet sevdamızı gördükten sonra anlaşılıyor ki gözleri bir hayli korkmuş durumdadır. Kastamonu’da küçük olsun bizim olsun zihniyeti taşıyanlar yıllarca ilimizin kabuğunu kırmasının önüne geçenler işte bu zihniyetlerdir. Vatandaşlarımız da bunun böyle olduğunu iradeleriyle her daim göstermiş ve göstermektedir. Sayın Muzaffer Bıyıklı, eğer rantçı zihniyete mensup belediyeler aramak derdindeyse bizzat aynaya bakıp o zihniyetin mensubu olan bir partinin üyesini görebilir.

Kastamonu’ya yapacağımız bir büyük hizmetin daha projesi bitmişken iftiracı furyanın paniklemesi ve yaptığımız açıklamaları anlayamaması yada çarpıtmaya çalışması tükenmişlik çırpınışı olduğu çok açıktır. Cumhuriyet Meydanı’na yapacağımız otoparkın projesiyle ilgili açıklamalarımızı anlaya bilme kabiliyeti olanlar burada yer altına otopark yapılacağını biliyorlardır. Öyle ki yapacağımız çalışmayı meydanı koruyarak gerçekleştireceğimiz ilimiz basınında yer bulmuştur.

Sayın Muzaffer Bıyıklı, ilimizin terör belasıyla mücadele ettiği ve birlik beraberliğini tam anlamıyla koruması gerektiği bugünlerde hangi zihniyete hizmet etmek adına insanları arasını açabilecek, ikilik yaratabilecek bir iftirayı hayata geçirmeyi uygun bulmuştur bunu anlamakta da güçlük çekiyorum. Aslı astarı olmayan iftiralar ile yıllarca bir şey elde edemeyenlerin tükenmişlik sendromlarının sürdüğünü görmek Kastamonu siyaseti açısından da bir hayli üzücü olduğunu düşünüyorum.

Sayın Bıyıklı, bu ülkeye zarar veren bir zihniyet görmek istiyorsa dokunulmazlıkların kaldırılmasına itiraz edenler listesine bakıp hangi siyasi zihniyetle kol kola yürüdüklerini görebilir. Tarihte özellikle büyük illerdeki belediyelerinin çöp yığınlarıyla, yaptıkları yolsuzluklarla hatırlanan bir siyasi partinin il başkanı olarak Sayın Bıyıklı’dan, iftiralarına ara vererek evliyalar ve şehitler diyarı ilimizin maneviyatına birliğine ve beraberliğine uygun hareket etmesini bekliyorum.

Kim ne söylerse söylesin Yeni Türkiye’nin Güçlü Kastamonu’sunu oluşturmak ve vatandaşlarımıza hizmet etme sevdasından bizleri döndüremeyecektir. Yıllarca rant işi yapanların ve bu alanda uzman olanların aklı her hizmette ne hikmetse yeniden kendi niyetlerini ortaya çıkarırcasına çalışmaya başlamaktadır. Ancak vatandaşlarımız yapılan hizmetin farkındadır. Bugün yapılan kamuoyu araştırmasında vatandaşlarımızın belediyemizin yaptığı çalışmalarda yüzde 80.2 gibi bir memnuniyeti olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Bu çok ciddi bir rakamdır. Bizleri mutlu eden bir rakamdır. Vatandaşlarımıza hizmet yolunda doğru olarak ilerlediğimizin kanıtıdır. Bundan sonra da aynı şevk ve aşkla Kastamonumuzun her alanda hak ettiği noktaya ulaşması adına çalışmalarımızı bıkmadan usanmadan ve yılmadan sürdüreceğiz. Yeni Türkiye’nin Güçlü Kastamonusu’nu ayrıştırarak değil herkesi birleştirerek kuracağız."