Babaş: '60 bin vatandaşımızla buluşacağız'

Kastamonu Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Şehr-i Ramazan etkinlikleri çerçevesinde bu yıl binlerce kişinin katılacağı daha sade bir program düzenlenecek.

  • 1345
Babaş: '60 bin vatandaşımızla buluşacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Babaş, gerçekleştirecekleri iftar etkinlikleri ile yaklaşık 60 bin vatandaşla iftar açmayı hedeflediklerini kaydetti.

Ramazan ayına sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan ve şehrin muhtelif kesimlerine Halil İbrahim Sofraları kuran Kastamonu Belediyesi önceki senelere nazaran bu sene daha sade iftar programları düzenleyecek.

Her yıl geleneksel olarak belediye önünde kurulan iftar çadırının yanı sıra şehrin belli kesimlerinde kurulacak iftar sofraları ile vatandaşlara Ramazan ayının manevi iklimini yaşatacak.

Önceki yıllara nazaran bu sene daha sade Ramazan etkinlikleri düzenleyeceklerini kaydeden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, ülkenin içinde bulunduğu durumdan ötürü gösterişli iftar etkinlikleri yapmanın Kastamonu’ya yakışmayacağının altını çizdi. Ramazan ayında sadece mahalle iftarları yapacaklarını kaydeden Başkan Babaş: “Türkiye’nin içinde bulunduğu durum farklı Ramazan etkinliklerine uygun değil. Bu sene iftar sofralarında sadece ney dinletileri olacak. Kim olursa olsun bu hassasiyete dikkat etmesi gerekiyor. Çünkü bu milli bir mesele. Memleketin her yerinden yüreğimizi yakan haberler gelirken bizim yapmamız gereken milli birlik ve beraberlik içerisinde daha da kaynaştırıcı etkinlikler yapmaktır. Bu çerçevede bu birliğimizi eğlencemizden yaşayış stilimize kadar hayatımızın içerisine yerleştirmeliyiz. Belediye önü, Kuzeykent ve diğer yerlerde kurulacak olan çadırlarla beraber yaklaşık 60 bin vatandaşımızla iftar sofrasında buluşmayı amaçlıyoruz” dedi.

Başkan Babaş kardeş belediyecilik anlayışı çerçevesinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bir belediyeye bir tır dolusu Ramazan erzağı göndereceklerini ve çalışmaları tamamladıklarını belirtti.

Eleştirilerin hedefi halinde olan Sunta Köprülü Kavşağı’nda belediye olarak üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirdiklerini kaydeden Başkan Babaş: “Yağan aşırım yağmurlar sonrasında adeta küçük dere haline gelen Sunta Köprülü Kavşağı’nda yaşanan aksilikleri ortadan kaldırmak için belediye olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdik. Yağmur tahliyesi için gereken alt yapı çalışmalarını tamamladık. İnşallah Sunta Köprülü Kavşağı’nda yağmur yağışı sonrasında yaşanan manzaralar artık yaşanmayacak. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Hangi kuruma ait olursa olsun halkımıza zararına olan sorunların çözümünde belediye olarak her türlü çalışmayı yapmaya hazırız” diye konuştu.

Kazım BOLAT