Bakan Bilgin, EYT'de son durumu açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'de son duruma ilişkin bilgileri aktardı.

  • 2293
Bakan Bilgin, EYT'de son durumu açıkladı!

EYT ile ilgili açıklamada bulunan Bakan Bilgin, 2 modelin masada olmadığını, bir model üzerinde yoğunlaşıldığını ifade etti.

EYT'de son durum ne?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Bilgin, "Hollanda, Almanya modellerinden bahsediliyor bu doğru değil. Şu an masamızda sadece bir tane EYT formülü var" dedi.

EYT nedir?

CNN Türk'ün haberine göre; Noyan Doğan'ın konuyla ilgili kaleme aldığı yazısında EYT ile ilgili "Çalışma Grubu da önce kimlerin emeklilikte yaşa takıldığını tespit edecek, ondan sonra çözüm yolu aranacak. 8 Eylül 1999 tarihi emeklilikte yaşa takılanlar için önemli tarih. Bu tarihten önce sigortalıların emekli olabilmeleri için kadın çalışanların 20 yıllık sigortalılık süresi ve 5 bin gün prim ödemiş olması, erkek çalışanların da 25 yıllık sigortalılık süresi ve 5 bin gün prim ödemiş olması emeklilik için yeterliydi; yaş şartı aranmıyordu. 8 Eylül 1999’da sosyal güvenlik sisteminde yapılan değişiklikle sigortalılık süresi ve prim gün sayısına ek olarak emeklilik için bir de yaş şartı getirildi. Emekli olabilmek için emeklilik yaşı kademeli olarak kadınlar için 58, erkekler için 60’a çekildi ve prim gün sayısı da 7 bin güne çıkarıldı. Bu da EYT sorununu doğurdu.

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2