Baltacı, kurultayda konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Olağan Kurultayı, Ankara'da toplandı. Kastamonu Milletvekili Baltacı, kurultayda konuştu.

  • 1063
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Baltacı, kurultayda konuştu

Geçtiğimiz mayıs ayında kaybedilen genel seçimler sonrası parti içinde yükselen 'değişim' sloganlarıyla kurultay sürecine gelinirken 81 ilden 1.368 delege, yeni genel başkan ve parti meclisi üyelerini seçecek.

Ana muhalefet partisinde kurultayın ilk günü genel başkanlık, yarın (Pazar günü) ise 60 üyeli Parti Meclisi (PM) ve 15 üyeli Yüksek Disiplin Kurulu üyelikleri için seçim yapılacak.

Ankara Spor Salonu'nda saat 10:00 itibarıyla başlayan olağan kurultayın sloganı 'İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik' olarak belirlendi.

Divan Başkanlığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen kurultayda, CHP Genel Başkanlığında mevcut parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel yarışıyor.

Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, kurultayda konuşta yaptı.

Oy kullanma işlemi saat 21.00’de başladı. 2 saat olarak belirlenen, toplamda 1368 delegenin oy kullanacağı kurultayda, Kastamonu'nun 6 kurultay delegesi olmakla, doğal delege olan Milletvekili Hasan Baltacı ile birlikte bu sayı 7 oluyor.

Kastamonu kurultay delegasyonu şu isimlerden oluştu:

"Hikmet Erbilgin, İlke Karabacak, Abdullah Burak Livan, Ahmet Türkmenoğlu, Eda Büyükdemirci ve Alican Yılmaz."