Baltacı "Bunun adı destek paketi değil, eziyet paketidir"

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı "İktidarın açıkladığı 'Ekonomik İstikrar Kalkanı' paketi işçiyi, esnafı, çiftçiyi ve yoksulu korumuyor" dedi.

  • 1006
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Baltacı &quotBunun adı destek paketi değil, eziyet paketidir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Çin’de başlayan ve Türkiye’ye de sıçrayan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili yaptığı son değerlendirmede, yaşanan sürecin vatandaşı hem psikolojik hem de ekonomik olarak yıprattığını ifade etti.

İktidarın açıkladığı ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı’ paketinin işçiyi, esnafı, çiftçiyi ve yoksulu korumadığını dile getiren Milletvekili Baltacı, “Çoğu Avrupa ülkesi halkı için çok ciddi bütçeler ayırırken, AKP iktidarının açıkladığı program sadece Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun yüzünü güldürmüştür” açıklamasında bulundu.

Halkbank’ın esnaf destek paketi için ‘Bunun adı destek paketi değil, olsa olsa eziyet paketidir’ diyen Hasan Baltacı, esnafın bu destek paketinden yararlanabilmesinin, istenilen şartları sağlamasının mümkün olmadığını dile getirdi.

Ayrım gözetmeksizin tüm esnaf için sicil affı ve krediye kolay ulaşımın yolunun açılması gerektiğini ifade eden CHP Milletvekili Hasan Baltacı, “1 yıl geri ödemesiz sıfır faizle kredi imkanı sunulmalı, faaliyetleri geçici olarak durdurulan esnafın kira borcu, belirli bir süre Cumhurbaşkanı kararıyla yedek ödenekten karşılanmalıdır” dedi.

Koronavirüs salgınında vaka sayısı ve can kaybının artarak devam ettiğini söyleyen Milletvekili Hasan Baltacı şunları söyledi;

"AKP İKTİDARININ AÇIKLADIĞI PROGRAM SADECE RIFAT HİSARCIKLIOĞLU’NUN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMÜŞTÜR"

“Koronavirüs salgınında maalesef vaka sayısı ve can kaybımız artarak devam ediyor. Aynı zamanda bu süreç her kesimi hem psikolojik hem de ekonomik olarak yıpratıyor. Var olan ekonomik kriz de hızla derinleşiyor. Bugünlerde en çok sağlık ve ekonomi politikalarında şeffaflığa, kapsayıcılığa ve güvene ihtiyacımız var. Ancak iktidarın 'Ekonomik İstikrar Kalkanı' paketi işçiyi, çiftçiyi, esnafı ve yoksulu korumuyor çünkü kapsayıcı değil. Çoğu Avrupa ülkesi halkı için çok ciddi bütçeler ayırırken, AKP iktidarının açıkladığı program sadece Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun yüzünü güldürmüştür."

"BUNUN ADI DESTEK PAKETİ DEĞİL, OLSA OLSA EZİYET PAKETİDİR"

"Bunun en son örneği; Halkbank’ın esnaf destek paketidir. 'Ayrımsız kredi veriyoruz' açıklamasından sonra bankaya giden esnaf eli boş dönüyor. Çünkü istenilen şartları sağlamak zaten borç içindeki esnaf için mümkün değil. Kredi alabilmek için her şeyden önce kredi notunuzun yüksek olması lazım. Ayrıca Halkbank’tan, Kredi Kefalet Kooperatifi ve KOSGEB gibi kurumlardan son 5 yılda bu kapsamdaki bir destekten yararlanmamış olmanız lazım. Yetmiyor mali verilerinizin de istenilen şartları sağlaması lazım. Bir de üstüne aynı şartları sağlayan kefil bulmanız gerekiyor. Bunun adı destek paketi değil, olsa olsa eziyet paketidir.

"HALKIN BÜTÇESİ HALK İÇİN HARCANMALIDIR"

"Halbuki devlet bugünler için vardır. Yapılması gereken çok basit, ayrım gözetmeksizin tüm esnaflar için sicil affı getirilerek esnafın krediye kolay ulaşabilmesinin yolu açılmalıdır. En az 1 yıl geri ödemesiz sıfır faizle kredi imkanı sunulmalı, faaliyetleri geçici olarak durdurulan esnafın kira borcu, belirli bir süre Cumhurbaşkanı kararıyla yedek ödenekten karşılanmalıdır. Halkın bütçesi halk için harcanmalıdır."