Bartın Valiliği'nden KASMİB'e teknik ziyaret

Bartın Valiliği tarafından Kastamonu Mahalli İdareler Birliği (KASMİB) idare merkezi ve tesisleri ziyaret edilerek incelemeler yapıldı.

  • 1299
Bartın Valiliği'nden KASMİB'e teknik ziyaret

Kastamonu Valisi ve KASMİB Birlik Başkanı Meftun Dallı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyaret ve inceleme gezisine; Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Bartın Mahalli İdareler Birliği Birlik Müdürü Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Uzan, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez ve Bartın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mehmet Özdemir katıldı.

Devrekani Kaymakamı Hüseyin Çamkerten, Devrekani İlçe Jandarma Komutanı İshak Ağırman, Kastamonu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Oktay Marşap, Müdür Yardımcısı Meftun Alay ve KASMİB Birlik Müdürü Adnan Tot da gezide hazır bulundu.

Bartın Valiliği tarafından hizmete açılması planlanan Bartın Mahalli İdareler Birliği Katı Atık Depolama Tesisi ve Düzensiz Depolama Sahasının rehabilitasyonu konusunda Kastamonu’daki uygulamaları yerinde görmek ve incelemek amacıyla düzenlenen gezide KASMİB’e ait tesisler gezilerek yetkililerden bilgiler alındı.

Gezi programı kapsamında KASMİB Entegre Katı Atık Yönetimi Projesinin Yapım İşleri başlığı altında ıslahı gerçekleştirilen Kuzeykent Eski Düzensiz Depolama Sahası ve KASMİB tarafından işletilen Katı Atık Bertaraf Tesisi ile Ortaköy Katı Atık Aktarma İstasyonunda incelemelerde bulunuldu.

İlk olarak rehabilitesi tamamlanan Kuzeykent Eski Düzensiz Depolama Sahası yerinde incelenirken Birlik Müdürü Adnan Tot tarafından gezi ekibine bilgi verildi.

Ardından Devrekani İlçesi Sarıyonca Köyü’nde bulunan Katı Atık Bertaraf Tesisine gidilerek incelemeler yapıldı.

Burada ilk olarak ziyaret edilen Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisinin sorumlusu Çevre Mühendisi Burak Görgülüoğlu tarafından tıbbi atıkların toplanması ve sterilizasyon işlemleri hakkında bilgiler aktarıldı.

Katı Atık Düzenli Depolama Sahası ve Çöp Gaz (LFG) Elektrik Üretim Tesisinde de incelemelerde bulunan heyet daha sonra KASMİB Birlik Merkezini ziyaret etti.

Burada KASMİB Birlik Müdürü Adnan Tot tarafından Birliğin kuruluş, işleyiş ve çalışma sistemi hakkında brifing verildi.

Son olarak İhsangazi ve Araç ilçelerine ait katı atıkların getirilerek transfer edildiği Ortaköy Katı Atık Aktarma İstasyonu’nda incelemelerde bulunan ekip bölgeden ayrıldı.