'Başbakanım, Kırık Barajı'nı İstiyoruz'

Tahin Babaş, Kastamonu'ya gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan şehrin önünü açacak projeler için destek isteyecek.

  • 763
'Başbakanım, Kırık Barajı'nı İstiyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Geçtiğimiz günlerde AK Parti’nin İl Kongrelerine katılan ve Tekirdağ’da Naipköy Barajı, Manisa’da Köprübaşı Döğüşören Barajı, Denizli’de ise Cindere Barajı’nın sözünü veren Başbakan Davutoğlu’nun Kastamonu İl Kongresi’nde de şehrimizin gündemindeki yerini koruyan Kırık Barajı’nın müjdesini vermesi bekleniyor.

Gittiği her İl’de o İl’in gündemindeki projelere yönelik müjdeler veren Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Kastamonu ziyaretinde de hayati önem taşıyan Kırık Barajı konusunda müjde vermesi bekleniyor.

Başbakan sıfatıyla ilk kez Kastamonu’ya gelecek olan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Kastamonu İl Kongresine katılmak üzere kurmayları Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ile birlikte bugün Kastamonu’da olacak. Gittiği her İl’de müjdeler veren Başbakan Davutoğlu’nun daha önce ziyaret ettiği Tekirdağ, Manisa ve Denizli’de baraj sözü vermesi sonrası gözler Kastamonu’ya çevrildi. Başbakan Davutoğlu’nun bu illere baraj sözü vermesi, Kastamonu’nun ilk gündem maddesi olan ve 20 yıldır yapımı için büyük mücadeleler verilen Kırık Barajı’na yönelik umutları güçlendirdi. .

MUHTARLAR, PANKART AÇACAK

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Kastamonu ziyaretinde, Kırık Barajı’nın sulama alanı içindeki köylerin muhtarları da üzerine düşeni yapmaya hazırlanıyor. Kırık Barajı’nın Kastamonu için elzem hale geldiğini göstermek üzere büyük bir hazırlık içerisinde olan 42 köy muhtarı, büyük bir pankart yaptırarak Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu karşılayacak. Başbakan Davutoğlu’ndan Kırık Barajı’nı isteyecek olan muhtarlar, ayrıca Kırık Barajı’nın sadece barajdan ibaret olmadığını ve bölgenin kalkınması, aynı zamanda köylerindeki göçün önlenmesi için de barajın büyük ihtiyaç haline geldiğini anlatacaklar.

TAHSİN BABAŞ’IN DA GÜNDEMİNDE KIRIK BARAJI VAR

30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Belediye Başkanlığına seçilen ve kısa sürede başarılı çalışmalara imza atan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın da gündemini içme ve sulama suyu amaçlı projelendirilen Kırık Barajı oluşturuyor. Kırık Barajı için Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan destek isteyecek olan Tahsin Babaş, Kastamonu’ya içme suyu sağlayan Karaçomak Barajı’nda, geçtiğimiz yaz ayında sulama suyu verilmemesine rağmen 90 günlük suyun kaldığını ve Kastamonu’nun susuzlukla karşı karşıya kaldığını anlatacak. Ayrıca Başkan Tahsin Babaş, Başbakan Davutoğlu’na Kırık Barajı’ndan sağlanacak içme suyu ile Kastamonu’ya daha temiz su verilmesinin sağlanacağını ve Kırık Barajı’nın yapılacağı bölgede bulunan 50 civarındaki köyün de dışarıya göç vermesinin engelleneceğini aktaracak.

ÖZEL UĞURLU HASTANESİ İÇİN ALTERNATİF ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na taleplerini sıralayacak olan Tahsin Babaş, ayrıca 2010 yılından beri açılması planlanan Özel Uğurlu Hastanesi için de alternatif çözümler sunacak. Göreve geldikten sonra Özel Uğurlu Hastanesi’nin açılması noktasında her türlü çabayı gösteren Tahsin Babaş, finansman noktasında sorun çıkması nedeniyle açılamayan Özel Uğurlu Hastanesi’nin Rehabilitasyon Hastanesi olarak hizmete sunulmasını teklif edecek. Başkan Babaş, şu anki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin işlevini yitirmesi nedeniyle Özel Uğurlu Hastanesi’nin devlet tarafından satın alınarak, işlevini yitirmiş ve ihtiyaç haline gelen Rehabilitasyon Hastanesi’ne çevrilmesi konusundaki görüşünü paylaşacak.

Bunların dışında Başkan Tahsin Babaş’ın, yılan hikayesine dönen ve 8 yıldır yapımı bir türlü tamamlanamayan Kastamonu Tıp Fakültesi’nin tamamlanması için de destek isteyeceği öğrenildi. Ilgaz Tüneli’ni İnebolu Limanı’na bağlayacak olan ve üç tüp tünelle geçilecek olan İnebolu-Kastamonu karayolunun tamamlanması da yine Tahsin Babaş’ın destek isteyeceği konular arasında yer alacak.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sunacağı gündem konuları içinde İnebolu Limanı, Karadeniz Sahil Yolu, demiryolu gibi büyük projelerin yanı sıra belediyeye ait önemli projeler de bulunuyor.

Vedat İKİZOĞLU / İHA