Basın mensuplarımız, her gün kutlamayı hak ediyorlar"

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 485
Basın mensuplarımız, her gün kutlamayı hak ediyorlar"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Vidinlioğlu; "112 yıl önce henüz pek çok ülkede sansür uygulamaları baskın bir şekilde devam ederken, ülkemizde 24 Temmuz 1908 tarihinde sansür memurlarının görevine son verilmesiyle birlikte bağımsız, tarafsız ve doğru haberciliğin yolu milletimiz için açılmış oldu.

Her geçen gün farklılaşan, karmaşıklaşan ve giderek daha da kalabalıklaşan günümüz dünyasında; dünyanın diğer ucundaki bir yenilik, bir fikir ya da bir olaydan dakikalar içinde haber alabiliyor, iletişimimizi sağlayabiliyorsak basın mensuplarının yoğun çalışmaları, uğraşları ve araştırmaları sayesindedir. En temel yaşam hak ve özgürlüklerimizin arasında yer alan haber alma hakkımızın sağlayıcıları ve sonsuz koruyucuları basın mensuplarımız yalnızca senede bir gün değil; her gün ve her dakika teşekkürü ve kutlamayı hak etmektedirler.

Toplumsal hayatımız içerisindeki gözümüz ve kulağımız olarak bazen tehlikelere girmek pahasına da olsa bizlere doğru haberi ve tarafsız bilgiyi en kısa sürede ulaştırmak için çalışıp çabalayan gazeteci ve basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, doğru ve tarafsız çalışmaları için teşekkür ediyor, başarılar diliyorum."