"Basın, demokratik ve çağdaş rejimlerin vazgeçilmez kurumlarıdır"

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 324
&quotBasın, demokratik ve çağdaş rejimlerin vazgeçilmez kurumlarıdır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Baltacı; "Düşünceyi açıklama özgürlüğünün en etkili araçlarından olan basın, demokratik ve çağdaş rejimlerin vazgeçilmez kurumlarından biridir.

Basın özgürlüğü, doğruluk ve tarafsızlık ilkelerinden taviz vermeden, hiçbir baskı, tehdit ve sansüre maruz kalmadan, halk adına gazetecilerin görevini doğru bir şekilde yerine getirmesidir.

Ülkemizde, özellikle darbe dönemlerinde sancılı süreçlerden geçmiş olan basın özgürlüğü bugün o günleri aratacak bir düzeyde gerilemiştir. Yüzlerce basın emekçisinin cezalandırıldığı, birçok basın yayın kuruluşunun sadece haberlerinden dolayı kapatıldığı bir dönem de basın özgürlüğünden bahsetmek mümkün değildir.

Gazetecilerin kendilerini baskı altında hissetmeden, özgürce eleştirileri ve düşüncelerini yazabilmelerinin imkânları muhakkak sağlanmalıdır.

Toplumun bilgilenmesini, yaşananlardan haberdar olmasını sağlayan gazetecilerin gazetecilik faaliyetleri nedeniyle hapislerde çürütülmediği, haklarının verildiği bir ortamda, kendilerini baskı altında hissetmeyerek, özgürce haber yapabileceği gerçeği asla unutulmamalıdır.

Yaşanan sorunların çözülmesi, halkın sesi olan özgür bir medya temennimle, kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak, tarafsız bir anlayışla çalışmalarını yürüten, topluma ışık tutan gazetecilerin, 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyorum."