Başkan Aydın "Tek gayem Kastamonu siyasetini iyi yerlere getirmek"

MHP Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın 'Benim ne belediye başkanlığı, ne belediye başkan yardımcılığı ne de mafya özentiliğim vardır. Başkalarının böyle bir özentisi var ise onu da bilemem' dedi.

  • 1008
Başkan Aydın &quotTek gayem Kastamonu siyasetini iyi yerlere getirmek"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Aydın, Kastamonu'da yayın yapan yerel gazetelerin 13 Mayıs 2019 Pazartesi tarihli sayısında; "'Başkan Ünlü, Yüksel Aydın’ın iddialarına çok sert yanıt verdi’ başlıklı haberde ‘Kastamonu Belediyesi personeline mobbing uygulanıyor’, ‘Biz talimatla haber yaptırma işlerine tenezzül edecek insanlar değiliz’ başlıkları atılmış olup, tarafımca kesinlikle ilgili gazeteye talimatla haber yaptırıldığı yönünde bir isnatta bulunmadım. Sadece gerçeğe yansıtmayan bir haberin AKP İl Başkanı Doğan Ünlü’nün bilgisi de dâhilinde gazetenizde haber yapıldığını söyledim. Zira bahsi geçen haberde tarafım hakkında Jandarma tarafından suç duyurusunda bulunulduğu belirtilmiş olmasına rağmen daha sonra Valilik makamınca yapılan basın açıklaması ile de böyle bir durumun olmadığı ortaya çıkmıştır. Ben gerçeğİ yansıtmayan bir haberin doğruluğu araştırılmadan gazetenizde yayınlanmasından dolayı duyduğum rahatsızlığı dile getirdim.

Görevi, insanları olan bitenler hakkında doğru bilgilendirmek olan bir gazetenin, gerçekliğini araştırmadan hakkımda ağır bir isnat içeren haberi manşetine taşımış olması tarafımı derinden üzmüştür. Bu hali ile Valilik tarafından yapılan basın açıklamasının dahi yayınlanmamış olmasını da Kastamonu halkının takdirlerine arz ediyorum.

Aynı haberde AKP İl Başkanı Doğan Ünlü tarafından Kastamonu Belediyesi personeline mobbing uygulandığı belirtilmiş ise de, bu husus soyut bir iddia olarak kalmıştır. Sayın Ünlü tarafından bir isim verilmediği gibi mobbing uygulanan kişilerde açıklanmamıştır. Bu durumun nedeni de böyle bir durumun olmayışıdır. Yine Doğan Ünlü tarafından ‘Biz Tahsin Babaş döneminde kimi işinden ettik?’ şeklinde beyanda bulunulmuş ise de kendisine Tahsin Babaş’ın  artık Kastamonu Belediye Başkanı olmadığını Kastamonu halkının takdiri ile belediye başkanlığı koltuğunu sayın Op.Dr. R. Galip Vidinlioğlu’na devrettiğini hatırlatmak isteriz. Her ne kadar ramazan günü Belediyeden işten çıkarılanların olduğu belirtilmiş ise de, daha önce izah ettiğim gibi bu kişiler belediyede çalıştırılamayacakları bilindiği halde sırf oy alabilmek adına, seçimlerden 10 gün önce işe alınan ve aslında kendileri tarafından mağdur edilen kişilerdir.

AKP İl Başkanı Doğan Ünlü, şahsımı sağduyulu olmaya davet ettiğini belirterek, ‘Belediye Başkanı mısın? İl Başkanı mısın? Belediye Başkan Yardımcısı mısın? Mafyaya özentin varsa biz sana nasıl karşılık vereceğiz? Yüksel Aydın artık biz bu türlü şeylerle uğraşmak istemiyoruz. Biz senin yaptığın karalamalarla, yalanlarla, iftiralarla uğraşmak istemiyoruz. Sen İstanbul’dan geleli 6 ay olmuş. Kastamonuluları kutuplaştırmaya hakkın yok. Sürekli birbirimizle atışmak Cumhur İttifakına yakışmıyor’ şeklinde söylemlerde bulunmuştur. Öncelikle belirtmek isterim ki ben Kastamonu’ya geleli 4 yıldan fazla bir zaman olmuştur. Benim ne insanları kutuplaştırmak gibi bir niyetim, ne de Cumhur İttifakına zarar vermekle ilgili bir kastımın olduğu düşünülemez. Benim ne belediye başkanlığı, ne belediye başkan yardımcılığı ne de mafya özentiliğim vardır. Başkalarının böyle bir özentisi var ise onu da bilemem. Tek gayem tüm samimiyetim ve iyi niyetimle Kastamonu siyasetini olduğundan daha iyi yerlere getirerek, yine Kastamonu’muza gerekli değerin verilmesini sağlamaya çalışmaktır. Kamuoyunun takdirine saygı ile arz ederim.”