Başkan Babaş, Taksici Esnafı İle Buluştu

Belediye Başkanı Tahsin Babaş şehir merkezinde faaliyet gösteren taksi duraklarının temsilcileri ile bugün kahvaltıda bir araya geldi.

  • 325
Başkan Babaş, Taksici Esnafı İle Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İsmail Bey Konağı’nda gerçekleştirilen sohbet toplantısına AK Parti Milletvekili Adayı Hakkı Köylü, Ak Parti İl Başkanı Halil Uluay, belediye meclis üyeleri ve partililer de katıldı.

Kastamonu’nun şehir merkezinde trafik yoğunluğunun çok fazla olduğunu belirten Babaş; “Kastamonu’da araç sayısı çok fazla. Barutçuoğlu Alışveriş Merkezi’nin önünden günlük 16 bin adet araç geçiyor. Yol kenarlarına yapılan park ile trafiğin yoğun olduğu bu bölgelerde daha fazla sıkışıklık yaşanıyor. Biz yürütmüş olduğumuz çalışmalarla birlikte otopark sorununu çözüp cadde kenarlarına araç park etme konusuna son vereceğiz. Bu da trafiğin rahatlamasını sağlayacak” diye konuştu. Taksi duraklarına yönelik olarak çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Babaş, dolmuş duraklarında da gereken düzenlemeleri yaptıklarını belirtti.

‘HAFİF RAYLI SİSTEM İÇİN 300 BİN NÜFUS GEREKİYOR’

Göreve geldikleri ilk günden beri Kastamonu için hep daha iyisini yapma gayretinde olduklarını vurgulayan Babaş, üç taksi durağını yenileme çalışmalarını da başlattıklarını söyledi.

Ulaşım ile ilgili olarak tüm etmenlerin masaya yatırıldığı toplantıda Babaş; “Yaptığımız çalışmalar neticesinde bugün halk otobüsleri ile ilgili şikayetler yüzde 20’ye kadar geriledi” dedi.

Hafif raylı sistem konusunda da açıklamalarda bulunan Babaş, bu sistemin Kastamonu’ya gelebilmesi için nüfusun en az 300 bin olması gerektiğini ve şuan için bu sistemin gündemde olmadığını dile getirdi.

Son olarak Babaş; “400 yataklı devlet hastanemizin inşasının tamamlanmasının ardından Kastamonu Devlet Hastanesi ve Şerife Bacı Hastanesi’nin önünde ticari faaliyetlerini yürütmekte olan taksici esnafımızı mağdur etmemek için gerekli çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.