Başkent Edaş'tan Kastamonu'ya Acil Eylem Planı

Etkisini artıran yoğun kış sebebiyle Başkent EDAŞ ekipleri, Kastamonu ilinde sürdürülebilir enerji sağlayabilmek adına oluşabilecek olumsuz hava koşullarına karşın tedbirlerini artırdı.

  • 584
Başkent Edaş'tan Kastamonu'ya Acil Eylem Planı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Kastamonu ilinde 10.02.2015 tarihinde gece başlayan fırtına ve yoğun kar yağışı elektrik şebekesinde hasarlara neden oldu. Yaşanan bu afet durumu nedeniyle Kastamonu ve çevresinde toplam 1.337 adet trafo enerjisiz kaldı. Başkent EDAŞ tarafından Kastamonu ilinde yoğun kış şartları nedeniyle elektrik kesintilerini en aza indirgemek adına bir dizi önlem alındı. 

Kriz masası kuruldu

Tüm arıza ekipleri vardiya sistemi olmaksızın 24 saat esasına göre mesaili olacak şekilde çalışmaya başladı. Öncelikle can ve mal güvenliğinin sağlanması adına risk unsuru taşıyan iletken kopmalarına müdahale edildi. Kastamonu genelinde bulunan mevcut bakım ve onarım ekiplerine ilave olarak Başkent EDAŞ sorumluluk bölgesindeki diğer illerden ilave ekip ve araç desteği alındı.

Mevcut filoya ilave olarak belirli süreli vinç ve kepçe kiralanması sağlandı. Ulaşıma kapanan yolların açılması için kar araçları ile kapasite dahilinde arızalara müdahale edildi. Bu süreçte ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla koordinasyon azami ölçüde sağlandı.

Çalışmalara Hız Kesmeden Devam Ediyorlar

Tüm bu tedbirler sonucunda 12.02.2015 tarihinde saat 11.00 itibariyle 800'den fazla trafoya daha enerji verilmiş olup enerjisiz trafo sayısı 12 Şubat sabahı itibariyle 500'e düşürüldü. Enerjisiz kalan bölgelerde ise Başkent EDAŞ ekipleri yolların açılması ile arızalara hızla müdahale ederek en kısa sürede giderilmesi için çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.