BBP'li Adaylar, Tahsin Babaş'ı Ziyaret Etti

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis, Satılmış Külçe ve Erhan Başer Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaşı'ı ziyaret etti.

  • 690
BBP'li Adaylar, Tahsin Babaş'ı Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis, beraberindeki heyetle Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ a nezaket ziyaretinde bulundu.

Ahmet Yelis ile Tahsin Babaş arasında gayet samimi bir ortamda sohbet gerçekleşti. Yelis, 21 Ekim tarihli basın toplantısını Sayın başkanın gazetedeki bir konuşmasını esas alarak yaptığını belirtti. Kastamonu’nun bir sanayi şehri olmadığını, olmamasının dezavantajları yanında, tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini muhafaza etmesi gibi avantajları da olmuştur dedi.

Yelis buradan hareketle Türkiye’de bu şekilde kalmış nadide şehir olan Kastamonu’ nun bir turizm şehri olarak ilan edilip, Türkiye geneli ve Uluslararası platformda gündeme taşınması gerektiğini ifade etti. Küresel ısınmanın önümüzdeki dönemde Kastamonu’yu daha da kıymetli hale getirecektir dedi.

Kastamonu belediye başkanı Tahsin Babaş, Kendisinin de tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerin korunmasını savunduğunu belirtti. Babaş, aynı zamanda Toplu konut yapımına da, küçük sanayi sitelerine de ihtiyaç olduğunu söyledi. Plansız yapılan düzenlemelerin bu konuda sıkıntı oluşturduğunu belirtti. Maliye Bakanlığının 11 Milyon liralık bir ödeneği Kastamonu’nun Tarihi ve Kültürel zenginliklerinin muhafazası için ayırdığını söyledi.

Ulaşım problemlerinden dolayı Kastamonu’nun pek fazla gelişim gösteremediğini ifade eden Babaş, sözlerini şöyle sürdürdü “ulaşım problemini çözemediğimiz zaman gelişemeyiz. Karayolumuz hala iyi değil Ilgaz dağına çıkmak da, inmek de zulüm.  Ilgaz tüneli çalışması devam ediyor, Mühim olan genel hizmetler yerine gelince memleket otomatik olarak kalkınıyor. Kastamonu’dan İnebolu’ya 28 km. tünel projesi var. Mersine kadar bağlantı projesi var, İnebolu liman projesi de ihaleye çıktı dedi.

Ahmet Yelis İnebolu Belediye Başkanı Sayın Engin Uzuner  ile Cuma günü sabah için randevulaştıklarını, görüşme sonrası görüşlerini kamuoyu ile paylaşacağını söyledi.

Kastamonuspor kulübü hakkında da sohbet edilip,  Kasımpaşa sporla  yapılacak olan karşılaşma içinde esprili bir muhabbet yaptılar. Babaş “spor, tanıtmada, duyurmada en etkin araçların başında geliyor” dedi.

Yirmi, yirmi beş yıla dayanan Kastamonu özeline yönelik siyasi sohbet edilip, BBP eski il başkanlarından  Ahmet Karagözoğlu’nu rahmetle andılar. Ahmet Yelis ve Tahsin babaş karşılıklı olarak birbirlerine başarı diledikten sonra Ahmet Yelis ve beraberindeki heyet müsaade isteyip ayrıldılar.