Belediye, Lavrasit Mücadelesi Başlattı

Kastamonu Belediyesi, yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte çevre ve insan sağlığını korumak amacıyla sivrisinek ve karasineklere karşı mücadele başlattı.

  • 671
Belediye, Lavrasit Mücadelesi Başlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Belediye Başkanı Tahsin Babaş tarafından başlatılan çalışma, yaz sonuna kadar devam edecek olup, bu süre içerisinde park, bahçe ve çöplüklerde ilaçlama çalışması yapılacak. Çalışmayı başlatan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, halk sağlığını korumak için sivrisinek ve karasineklere karşı yaz boyu mücadele edeceklerini belirtti.

Başkan Babaş, “Halk sağlığını ve huzurunu bozan sivrisineklere ve karasineklere karşı zamanında ve en uygun mücadele yöntemiyle sivrisinek ve karasinek larvalarının lavrasit mücadelesi adını verdiğimiz çalışma ile bertarafını yaparak çevre ve insan sağlığını koruyoruz. Bu konuda yapacağımız çalışmalar, özellikle çevre ile ilgili her türlü tedbirleri almak bizim görevimiz. Bu kapsamda karasineklerle ve sivrisineklerle mücadelenin ilk adımı olan durgun sularda biriken yavru sineklerin yok edilmesiyle ilgili çalışmamızı bugün başlattık” diye konuştu.

Belediye Veteriner İşleri Müdürü Hatice Özbay ise, “Karasinekler ve sivrisineklerin gelişme evreleri vardır. Bu evrelerden bazıları sularda geçer. Sivrisineklerle mücadelenin anahtarı gelişim evrelerinin gerçekleştiği suların kontrolünden geçmektedir. Bu amaçla bugün bu çalışmayı ilk etapta su birikintisi olan yerlerde başlattık. Karasinekler ise genellikle çöplüklerde, park ve bahçelerde hayvanların barındıkları yerlerde ürerler. Bu kapsamda ise park, bahçe ve çöplüklerde ilaçlama çalışması da yapmaktayız. Ayrıca Başkanımız Sayın Tahsin Babaş’ın talimatıyla kene mücadelesi de başlatıyoruz. Bu dönemde keneler bol miktarda yumurta bırakıyorlar. Nisan ayı içerisinde de keneyle mücadele çalışmasını başlatacağız” şeklinde konuştu.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)