'Belediye şeffaf bir şekilde yönetilecek'

Bağımsız Belediye Başkan adayı Güvenci, 'Belediyeyi şeffaf bir şekilde yöneteceğiz.' dedi.

  • 915
'Belediye şeffaf bir şekilde yönetilecek'

Bağımsız Belediye Başkan adayı Erkan Güvenci, projelerini açıklamaya devam ediyor.

Güvenci, "Şimdiye kadar açıklamış olduğum ve öncelik vereceğim devasa projelerimin yanı sıra kurumsal olarak da bazı değişikliklere gidilmesi kaçınılmaz bir zorunluluk haline gelmiştir." dedi.

"Temizlik İşleri ve Mezarlık Müdürlükleri tek çatı altında birleştirilecek"

Bağımsız aday Güvenci, "Belediyede, Temizlik İşleri ve Mezarlık Müdürlükleri kaldırılarak; Park Bahçe, Temizlik ve Mezarlık Müdürlüğü adıyla tek çatı altında birleştirilecektir. Böylece, personel arasındaki adaletsizliğin yani; Gariban insanların ve siyasi hesaplar uğruna cezalandırma yöntemi olarak yapılan adaletsizliklere son verilecektir. Park Bahçe, Temizlik ve Mezarlık Müdürlüğü kurulduğunda hem denetlemesi, hem de vatandaşa hizmet noktasında daha hızlı ve kaliteli olması kolaylaşacak ve bunlara ayrı ayrı verilen bütçe kontrol altına alınmak suretiyle savurganlık önlenecektir. Park Bahçe Temizlik ve Mezarlık Müdürlüğü olarak ayrım yapılmaksızın dönüşümlü olarak tüm çalışanlarımızla 7/24 sahada olunması sağlanacaktır. Bu hizmet kolumuz başta benim sorumluluğum olmak üzere Başkan yardımcımıza bağlı olarak hizmet verecektir." diye konuştu.

"İmar ve yapı ruhsatı belirlenen kriter ve ortaklaşa alınan kararla verilecek"

Güvenci. "Çoğu zaman usulsüzlük, yolsuzlukla gündeme gelen insanları zan ve töhmet altında bırakan eleştirilere maruz kalan İmar Müdürlüğü; bundan böyle İmar ve Şehir Planlama Müdürlüğü olarak hizmet verecektir. İmar ve yapı ruhsatı Başkan, Başkan yardımcımız ve İmar ve Şehir Planlama Müdürümüzün ortaklaşa karar ve imzalarıyla belirlenen kriterler doğrultusunda verilecektir. Bu alanda sorumlu olan ve hizmet veren Başkan yardımcımız, müdür ve teknik personelimizin mal varlıklarına ilişkin 6 aylık dönemler halinde periyodik olarak Belediyemiz kurumsal sayfasından bilgilendirme ve duyurular yapılacaktır. Böylece kimse hırsızlıkla itham edilmeyecek, hırsızlık yapanın yanına kar kalmayacak ve halk arasında en çok konuşulan 'çalıyor ama çalışıyor' gibi konuşanı da hakkında konuşulan kişiyi de basitleştiren, izzet ve onuru ayaklar altına aldıran bu söylemleri, onların pis dünya görüşlerini bir daha açılmamak ve yaşanmamak üzere kapatılacak ve kireçli kuyuya gömülmesi sağlanacaktır." diye konuştu.

"İşlevini yitirmiş 23 müdürlük bulunmaktadır"

Güvenci, "Kastamonu Belediye Başkanlığı bünyesinde hizmet veren kimine göre 'çiftlik' kimine göre 'sürgün, çile' adledilen ve bana görede işlevini yitirmiş 23 müdürlük bulunmaktadır. Bu hizmet birimlerini kendi alanlarına yakın olan müdürlüklerle birleştirmek suretiyle en asgari seviyeye düşürülecek ve böylece; denetimleri kolaylaşacak, hizmet kalitesi artacağı gibi, masraf ve savurganlığın önüne geçilmesi sağlanacaktır. Kardeşlerim doğal olarak her aday kendi yapmak istediği proje, düşünce ve vaadlerimi anlatıp, kamuoyuna duyurmak ister. Ancak, gördüğüm kadarıyla açıkladıkları plan, proje ve vaadleri şimdiye kadar yapılması ve çoktan hallonulması gereken konular değil midir? Yani bunların şunları yapacağım bunları yapacağım vb. konuşma ve açıklamaları şu ana kadar 10 yıl gibi uzun bir süre makamlara gelmiş arkadaşlarımızın emanet edilenin hakkını veremediklerinin kendi ağızlarıyla itirafı değil midir? Şimdi sen bunlara; biz sizlere yetki verdik neden bu hizmetler bugüne kadar yapılmadı hangi yüzle kapıma, karşıma geldin diye sormayacakmısın kardeşim? diye konuştu.

Güvenci şöyle devam etti:

"Dürüstlüğümle milletimi, sadakatimle devletimi arkama alacağım başkanlığımda; ziyaretine gittiğim veya ziyaretimize gelen devlet büyüklerimizin tüm konaklama ve ağırlama programımıza muhtarlar davet edilecek böylece; konuşulanlara şahit, projelere ortak ve ödenen hesap bilgileri dahilinde olması sağlanacaktır."

"Kimsenin onur ve şerefinle oynamasına müsaade etme"

Güvenci, "Her seçim döneminde halk arasında 'bir koli yumurta ve bir paket makarna ile seçim kazandırıldı' gibi insan onuru ve şerefiyle bağdaşmayacak durumlara hiçbir kardeşimin düşmesini kesinlikle istemem. Parayla pazarda satılan mal alınır. İnsan onur ve şerefini satın alacak hiçbir parasal güç ve şahıs yoktur. Artık her seçim döneminde işitmekten, dedikodusunu yapmaktan bıktığımız bu kötü şöhret ve anılmaktan bu memleketi de, şahıs olarak kendimizi de kurtarmanın zamanı sizce gelmemiş midir? Hediye dağıtan bilki babasının parasıyla yapmıyor. Hediyeni al ama kimsenin onur ve şerefinle oynamasına bu memleket insanının aşağılanmasına müsade etme. Benim davam gıyabımda kazılan mezara sığmayacak kadar büyük ve yücedir kardeşlerim.

Bugüne kadar yapacaklarımla ilgili açıkladığım plan, proje ve vaadlerim Erkan Güvenci güvencesiyle taahhüdümdür." diye konuştu.

Bağımsız Belediye Başkan adayı Erkan Güvenci ayrıca, "Çok sevip, değer verdiğim merhum 'Cennet Mekan' Ozan Arif'in 'Korkuyorum arkadaş' dizelerini sizlerle paylaşmak istiyorum. Zamanınızı ayırıp, dinlerseniz, ayrıca mutluluk duyarım. Karar sizin, Oy sizin, taktir Yüce Rabbimizindir." dedi.