'Belediyecilikte tecrübe çok önemli'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Babaş, aday tanıtım toplantısında konuştu. Tecrübenin önemine dikkat çeken Babaş, herkesin belediye başkanı olacağına vurgu yaptı.

  • 2029
'Belediyecilikte tecrübe çok önemli'

AK Parti Kastamonu Aday Tanıtım Toplantısı, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Kastamonu Milletvekilleri Fatma Serap Ekmekci, Halil Uluay, Bursa Milletvekili Emel Durmaz, il ilçe yöneticileri, partililer ve Kastamonuluların yoğun katılımıyla Hüsnü Tandoğan Spor Salonu'nda yapıldı.

Toplantı, İl Başkanı Doğan Ünlü’nün birlik beraberlik, eser ve hizmet siyaseti vurgusu yaptığı açılış konuşması ile başladı.

"Kastamonu insanının kritik kararların altında imzası vardır"

Toplantıda Konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın selamlarını getirdim. Biz, muhalefete karşı değiliz, çok seslilikten asla rahatsız değiliz, biz muhalefetin zihniyetine karşıyız. Bahane üreten, hizmet üretmeyen zihniyetine karşıyız. Bizler 1994 ruhuyla, hizmet üreten, halka hizmeti Hakka hizmet kabul edip, çalışan, eser ortaya koyan, insanımızın gönlüne dokunan o belediyecilik anlayışımızı Gönül Belediyeciliğini hâkim kılacağız. Kastamonu insanı mahzundur çok ses çıkarmaz ama ülkenin geleceğine yön veren tüm kritik kararların altında imzası vardır. Sokakları buram buram tarih kokan, bu kadim şehrimizin güzel insanlarının 31 Mart'ta da Türkiye Yüzyılı İçin Gerçek Belediyeciliğe evet diyeceğine gönülden inanıyorum.

31 Mart'ta, Kastamonu’nun güzel insanlarının Tahsin Başkanı seçeceğine, Tahsin Başkan’ın da 30 yıllık belediyecilik tecrübesiyle Kastamonu’yu dünya ile yarışan Türkiye Yüzyılı Şehirleri arasına taşıyacağına gönülden inanıyorum. Kastamonu’da sefer başlamış, sefer yakındır." diye konuştu.

"Kastamonu'yu gerçek belediyecilikle buluşturacağız"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı birlik beraberlik vurgusu yaparak şunları söyledi:

"Bütün Kastamonulu hemşehrilerimize, Kastamonu’muzun güzel insanlarına sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum. Bir Kastamonulu olarak Kastamonu için taş üstüne koyan herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Gözbebeğimiz Kastamonu’yu hep birlikte, el birliğiyle hizmette en üst noktaya getirerek hak ettiği, layık olduğu yerlere getireceğiz.

Önce hizmet, önce Türkiye diyerek yürüttüğümüz çalışmaları daha güçlü bir şekilde devam ettireceğiz. 31 Mart seçimleri için zafere giden yolun taşlarını bizler döşedik, son virajdayız, güzel ilimiz Kastamonu’muzu Gerçek Belediyecilik ile buluşturacağız. Kastamonuluların çok sesi çıkmaz, bizim insanımız çok konuşmaz ama yüreğinden düşünür. 31 Mart'ta da benim hemşehrilerim yine yüreklerinden düşünüp, söze değil icraata bakacaklar şehrimizi Gerçek Belediyeciliğe AK Parti Belediyeciliğine kavuşturacaklar. Kastamonu’dan güçlü bir seda ile durmak yok yola devam diyeceğiz. Yaparsa Tahsin Başkan Yapar. 31 Mart akşamı zaferde buluşmak üzere." diye konuştu.

"Belediyecilikte tecrübe çok önemli"

AK Parti Kastamonu Beledi Başkan adayı Tahsin Babaş, konuşmasında tecrübenin önemine dikkat çizerken, herkesin belediye başkanı olacağına vurgu yaptı.

Babaş; "Asil Kastamonulular sizleri saygı ve şükranla selamlıyorum. Kastamonu güzel insanların hep birlikte yaşadığı güzel bir şehir. Bizler güzel insanlarız, çok güçlü bir aileyiz. Partili partisiz bütün insanlarımızı kucaklıyor, bütün halkımıza hizmet etmeye geliyoruz. Ben Kastamonu’yu çok seviyorum, Kastamonuluyum, taşını toprağını, mahallesini sokağını, kalesini kulesini adım adım bilirim ve elbette insanımızı çok iyi tanırım. Tecrübe tecrübe deyip duruyorsun, çok mu önemli bu tecrübe diye soruyorlar, evet tecrübe çok önemli, hele de 30 yılınızı belediyeciliğe vermişseniz.

2019 yılında bir muhasebe süreci geçirdik, hem biz hem de halkımız. Kastamonu için düşündük, Kastamonu için planladık. Yılmadan durmadan ekibimizle birlikte çalıştık, insanımızı dinledik, sorunları tespit ettik ve projelerimizi hazırladık. Biz hazırız, daha önce yaptık yine yaparız. Bizim ne farkımız var; tecrübemiz, güçlü bir teşkilatımız, donanımlı bir ekibimiz var. Dünya lideri bir Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan var.

Bizi farklı ve güçlü kılan, köklerini Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde attığı, 22 yıldır devam eden, Güçlü Türkiye Hedefimize emin adımlarla yaklaştırıp, Türkiye Yüzyılı’nın da iktidarı olmamızı sağlayan Gönül Belediyeciliği anlayışımızdır.

Biz hızlı bir şekilde gençlerle çalışmaya başlayacağız, gençler için değil gençlerle birlikte çalışacağız, onlarla hayata geçireceğimiz çok önemli projelerimiz var.

Hizmete susamış halkımızı, hizmetle buluşturacağız.

Kadınlarımızı ekonominin en güçlü faktörleri haline getireceğiz, kadınlarımızla çalışacağız.

İşçilerimizle uyumlu onların hak ve hukuklarını koruyan bir anlayışla çalışacağız.

Asil memurlarımızla birlikte çalışacağız.

Biz emeklilerimizin sorunlarını biliyoruz, onlara çözüm üretecek, onların refah seviyesini arttıracak, onlara sevgi ve saygıyla yaklaşan bir anlayışla çalışacağız.

Çiftçilerimizle çalışacağız.

Sanatkârlarımızı el üstünde tutacağız.

Öğrencilerimizle birlikte Yazılım OSB’yi kuracağız. Kastamonu’da nitelikli işgücünü arttıracağız.

Biz hayalciyiz, hayali olmayanın hedefi olamaz.

Kastamonu’muzu hızlı bir şekilde çalışarak güçlü bir şekilde kalkındıracağız.

Bütün bunları yapacak, güç, inanç, azim ve kararlılık sizlerin de desteğiyle bizde var, ben değil biz anlayışı ile hep birlikte başaracağız. Hizmete susamış halkımızı hizmetle buluşturacağız. Biz bunu yaptık yine yapacağız.

Hiç kimseyi ayırmadan, ötekileştirmeden, herkesi seviyoruz. Tüm halkımızın belediyesi ve belediye başkanı olacağız.

Biz hayalciyiz, hayali olmayanın hedefi olamaz, hayaller hedefler memleketi en yüksek seviyeye çıkarıyor. Hayal edelim ki gerçek olsun.

500’ün üzerinde tarihi-kültürel yapıyı şehrimize kazandırdık. Bunların bir kısmını sokak sağlıklaştırma yolu ile bir kısmını da restorasyon yoluyla yaptık. Bundan sonra da hızlı bir çalışma ile kale ve çevresini, merkezde saat kulesine kadar olan bölgeyi yaparak devam edeceğiz.

Buraların projeleri hazır şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığında, göreve gelir gelmez buraları da ayağa kaldırıp şehrimize kazandıracağız. İnanıyorum ki bu projeler Kastamonu’muza turizm açısından büyük bir canlılık kazandıracak. Tarihi alandaki kentsel dönüşümü de tarihi kültürel dokuya uygun planladık; Nasrullah Meydanından Kaleye kadar olan bölgede 2 katlı, tarihi dokunun olmadığı diğer yerlerde de kentsel dönüşüme 3-4 katlı olarak başladık devam ettireceğiz. Öte yandan Yeni Kastamonu diye adlandırdığımız bölgede ise daha modern, daha konforlu, binalar yerleşim yerleri yapacağız. Özelikle Güneykent bölgesinde ise yatay mimariye uygun binaları hızla yapacağız.

Kentsel dönüşüme ağırlık verip riskli yapıları hızla yenileyeceğiz. Güvenli dirençli bir şehir inşa edeceğiz.

Teleferik projemizi hızla tamamlayacağız. Teleferik projesi bizim için turist çekmek için bir araç, turizm mıknatısıdır. Şimdi, ayağa kaldırdığımız tarihi kültürel dokuya ve doğal güzelliklerimize turist çekme zamanı. Yılın 12 ayı turizm yapacak kaynaklarımız var, bunları harekete geçirdiğimizde hem ekonomi canlanacak hem de istihdam sağlayacağız.

Gönüller Sultanı Pirimiz Şeyh Şaban-ı Velî Hazretlerinin sözüyle sizleri selamlıyorum; 'Gelişimiz güle güle, gidişimiz güle güle, her işimiz güle güle olsun.'"