Berat Kandili kutlama mesajları

Berat Kandili nedeniyle yayınlanan mesajlar.

  • 1012
Berat Kandili kutlama mesajları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONU VALİ VEKİLİ YAŞAR KARADENİZ'İN MESAJI

Rahmet, bereket, ilim, kültür, paylaşma, yardımlaşma, sağlık, mükâfat ve Kur'an aylarından olan Berat Kandili, üç ayların sonuncusu Ramazan-ı Şerif'e yaklaştığımızın habercisi ve müjdesidir.

Milli ve manevi değerlerini her zaman ön planda tutan milletimizin gönlünde ayrı bir yeri olan kandil geceleri; insanları birbirlerine yaklaştıran, kaynaştıran, hoşgörü, kardeşlik ve dayanışma duygularının ön plana çıktığı, dini duyguların yoğunlaştığı, ilahi rahmetin, bereketin dolup taştığı, merhamet ve hayır duygularının artarak, gönüllerin huzurla dolduğu önemli bir zaman dilimidir.

İnsanların birbirine karşı daha hoşgörülü ve saygılı davrandığı bu müstesna günlerin, toplumumuzda var olan iç huzur ve birlikteliğini daha da pekiştireceğine inanıyorum.

Yapılan duaların, Cenab-ı Mevla'ya arz edileceği ve onun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanılacağı, umudu, huzuru müjdeleyen bu aylar; ailemize, çocuklarımıza, vatanımıza kendimize ve bütün insanlığa karşı görev ve sorumluluğumuzu bir kez daha hatırlamamız, ümitlerimizi tazelememiz için büyük bir fırsattır.

Bu mübarek gecede elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine gayret göstermeli, büyüklerimizin ve dostlarımızın kandilleri tebrik edilerek, hayır duaları alınmalıdır. Unutmayalım ki sevinç ve mutluluklar paylaşıldıkça artar, sıkıntılar da paylaşıldıkça hafifler.

Aynı duygular ve umutlarla yapılacak duaların, dünyada barışın sağlanması, başta ülkemizde, bütün dünyada refahın artması, manevi ve kültürel değerlerimizin muhafazası, bütün insanlığın selameti, iyiliğin, kardeşliğin, paylaşmanın ve merhametin artmasına vesile olmasını temenni ediyorum.

Mübarek üç aylar içerisinde yer alan bu günde; milletimizin ve tüm İslam âleminin Berat Kandilini en samimi duygularımla tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini, mutluluk, sağlık ve huzura vesile olmasını temenni ediyorum.

AK PARTİ KASTAMONU MİLLETVEKİLİ METİN ÇELİK'İN MESAJI

Ramazan ayının müjdecisi kurtuluş, af, merhamet ve mağfiret gecesi olan, Berat gecesi de her birimiz için birer yenilenme gecesidir. Berat kandili kurtuluş, bağışlanma ve arınma gecesidir. Berat kandili bizlere tefekkür etme, kendimizi sorgulama, gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunar. Bu mübarek geceden gerçek manada istifade edebilmenin yolu, nefsi muhasebe ve vicdani sorgulamadan geçiyor.

Cenab-ı Hakk’ın rahmet, bereket, af ve mağfiretinden azami derecede istifade etmek temennisiyle Kastamonulu hemşerilerimin ve tüm İslâm Âleminin Berat Kandilini kutluyor, insanlığın barış, huzur ve saadetine, bütün müminlerin affına vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.

AK PARTİ KASTAMONU MİLLETVEKİLİ MURAT DEMİR'İN MESAJI

Ramazan Ayının müjdecisi Mübarek Berat Kandiline ulaşmanın heyecan ve mutluluğunu yaşamaktayız. Berat; borçtan, sıkıntıdan, hastalıktan, günahlardan arınma, Allah’ın affına ve rahmetine kavuşma, Allah katında berat etmek ve temize çıkmak demektir.

Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (SAV), bu gecede Cenab-ı Allah’ın kendisinden bağışlanma dileyenlerin affedeceğini, yapılan duaların kabul edileceğini  müjdelemiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Mübarek Berat Kandilinin Ülkemize, Milletimize ve tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini diler, selam, sevgi ve saygılar sunarım.

KASTAMONU BELEDİYE BAŞKANI TAHSİN BABAŞ'IN MESAJI

Dargınlıklarımızı, küskünlüklerimizi gidermek, kırdığımız kalpleri onarmak, sığınmak ve bağışlanmak için bizlere fırsat sunan, Cenab-ı Hakk’ın dünya semasına rahmetiyle tecelli ettiği Berat Gecemizin tüm İslam alemine hayırlar getirmesini niyaz ediyorum.

11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nın habercisi olan ve Şaban Ayı’nın 15’inci gecesine denk gelen bu gecede Yüce Allah, rahmet ve cennet kapılarını sonuna kadar açmakta ve kendisine şirk koşmayanlardan hemen herkesi rahmeti ile bağışlamaktadır.

Mübarek Berat Kandili hakkında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed de (S.A.V) bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmuştur; “Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah’u Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: ‘Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim’ diye buyurur.”

Öncelikle bu kıymetli gecenin, millet olarak bizlerin ve tüm Müslüman âleminin kurtuluşa ereceği bir gece olmasını temenni ediyorum.

Tüm hesapların görüldüğü ve beratların yazıldığı bu mübarek gecede; ülkemizin bekası üzerinde oynanan kirli oyunların da son bulmasını canı gönülden diliyorum. Ülkemizin geleceğini karartmak adına alçakça senaryoların sahnelendiği bu günler hiç şüphesiz millet olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerdir. Ben, Mübarek Ramazan Ayı’nın habercisi olan bu gecenin memleketimize, milletimize ve tüm Müslüman âlemine hayırlar getirmesini, beratımıza vesile olmasını ve Yüce Allah’ın bizleri cenneti ile müjdelediği kullarından olmayı nasip etmesini en kalbi duygularımla niyaz ediyorum. Yine bu gecede toprağı vatan yapan kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

KASTAMONU MHP İL BAŞKANI HACI İBRAHİM MAŞALACI'NIN MESAJI

Her türlü olumsuz ve bunaltıcı gelişmeyi yaşadığımız bir zaman diliminde bir kez daha mübarek bir akşamın, kutlu bir Kandil'in manevi nuruyla aydınlanıyor, ruhumuzu ısıtıyor, ellerimizi semaya huşuyla açıyoruz. Berat Kandilini idrak edeceğimiz bu gecede; Yüce Rabbimiz'den dua ve yakarışlarla bağışlanmayı umuyor, himmet, hikmet ve hidayetine muhtaç olduğumuzu ümitle haykırıyoruz. 16 gün sonra kavuşacağımız Ramazan-ı Şerife'nin müjdecisi olan Berat Kandil'i aynı zamanda af ve mağfiret çeşmesi; ihsan ve mükafat hazinesidir.

İnanıyorum ki, manevi yaraların sarılması, manevi buhranların, maneviyatta yaşanılan krizlerin tamir ve tedavisi Berat'in eşsiz imkânlarıyla mümkündür. Bu kutsi gece vicdan muhasebesi, kalp sorgulaması için iyi bir fırsattır.

Diliyor ve istiyorum ki, yaşadığımız akıl almaz sorunların telafisi, mahkûm olduğumuz huzursuzluk ve samimiyetsizlik akıntısının kuruması bu kandil gecesinin bereketiyle gerçekleşsin. Türk-İslam alemini çevreleyen ağır meselelerin hafiflemesi, akan gözyaşlarının dinmesi, feryat, fesat ve hüzünlerin son bulması Allah'tan niyazımdır. Bu gecenin kurtuluşumuza, manevi arınmamıza ve gönül dünyamızın temizliğine vesile olması elbette en halisane beklentimdir. Nefis terbiyesine ve kendimizi gözden geçirmeye çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde Berat Kandili'nin bağışlayıcı ve affedici mana ve mesajlarıyla silkinip toparlanmamız lazımdır. Yüce dinimiz İslam'ı tamamıyla anlayıp yaşamak, Efendimiz Hz. Peygamber'in (S.A.V.) hayatını rehber alarak tavır ve davranışlarımıza yansıtmak durumundayız. İyi bir insan, samimi bir Müslüman olmak; kötülüklere, şeytani heves ve arzulara, bozguncu ve yıkıcı emellere karşı koymak hepimizin ortak sorumluluğudur. Gönül yapmak yerine yıkan, kalp onarmak yerine kıran, muhabbetle dostlukla ve kardeşlikle muamele yapmak yerine gıybet ve gafletle vakit geçirenlere Allah'ın izni ve inayetiyle fırsat vermemeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelere, Müslüman Türk milletinin, İslam aleminin beratına vasıl olması temennilerimle Berat Kandili'ni tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Cenab-ı Allah yar ve yardımcımız olsun, inşallah bizleri beratımızla ödüllendirsin.

KASTAMONU GÜNCEL'İN MESAJI

Günah, borç ve cezadan kurtulmak gibi anlamlara gelen berat, Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşmayı ifade etmektedir.

Berat Kandili, Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi Yüce Allah’a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna gecelerden birisidir.

Bu geceler, bizlere hızlı bir şekilde geçmekte olan hayatta durup düşünme, özümüze dönme ve günahlarla kirlenen gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunar.

Ayrıca Rabbimize, kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatır. Bu görevlerimizi ihmal edip etmediğimizi sorgulayıp hata ve günahlarımızdan tevbe ederek uzaklaşma imkânı sağlar.

Bu tür gün ve geceler, dinî ve toplumsal hayatımızda ilahî af, mağfiret ve rahmet temennilerinin zirveye ulaşması, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının da yoğun biçimde yaşanması gereken gecelerden bir tanesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Berat Kandilinizi kutlar, Kandillerimizin; Cennet vatanımıza, Yüce Türk Milletine ve bütün insanlık âlemine hayırlar getirmesini, bu gecede yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların bizleri Cenab-ı Hakk’ın rızasına daha fazla yaklaştırmasını ve insanlığa huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederiz.