'Bir Fotoğraf Binlerce Hikaye' Başkent'te açıldı

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti'nin 'Bir Fotoğraf Binlerce Hikaye' adlı sergisinin yeni durağı Ankara oldu.

  • 2596
'Bir Fotoğraf Binlerce Hikaye' Başkent'te açıldı

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti’nin 11 Ağustos 2021 tarihinde yaşanan sel felaketi anında ve sonrasında yaşananların ölümsüzleştiği fotoğrafların yer aldığı “Bir Fotoğraf Binlerce Hikaye” adlı sergisinin yeni durağı Ankara oldu. Geçtiğimiz hafta İstanbul Bağcılar’da açılan sergi bu kez Ankara Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde açıldı.

Sergide sel afeti esnasında bölgeden çekilen 50 fotoğraf ve bugün çalışmalarda gelinen son durumu anlatan 10 fotoğraf yer alıyor. Ankara’da üç gün boyunca ziyarete açık olan sergiyi binlerce kişi ziyaret etti.

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Yılmaz, cumartesi günü gerçekleşen serginin açılışında yaptığı konuşmada, “İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nce desteklenen sergimizin ilkini Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nde açmıştık. Şimdi de Ankara Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde açıyoruz. Üçüncü durak ise felaketin yıl dönümünde yani 11 Ağustos’ta Bozkurt’ta olacak. 11 Ağustos 2021’de Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük sel afetini Kastamonu’da yaşadık. Hafızalarımızdan silinmeyen Bozkurt’taki o kara günlerin en büyük tanıklarından birisi de şüphesiz bölgede çekilen fotoğraflardı. İşte o fotoğraflar arasından seçilen 50 fotoğraf karesi ile Bozkurt’ta gelinen son durumu gösteren 10 fotoğraf karesi bugün Ankara’da sergileniyor. Bu sergimizle, hem yaşanan büyük acının unutulmamasını, hem de farkındalık sağlamayı amaçlıyoruz. İlk andan itibaren bölgede var olan, vatandaşımızın yanında olan devletimize, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanlarımıza, ilk andan itibaren Bozkurt’ta ve Bozkurtluların yanında olan, bizlere de sonsuz destekleriyle hep güç ve moral veren Valimiz Sayın Avni Çakır’a, Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğümüze, bugün burada yanımızda olan tüm hemşehrilerimize, dostlarımıza ve tabi ki tüm meslektaşlarıma Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti olarak en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sağ olun, var olun” dedi.

Serginin açılış kurdelesi Vali Avni Çakır, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun da katılımıyla kesildi.

Sergiye, Kastamonu Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Yavuz Selim Şimşek, 22. Dönem Kastamonu Milletvekili ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Sekreteri Sinan Özkan, Anadolu Basın Birliği (ABB) Genel Başkanı Halil Zor, ABB Yönetim Kurulu Üyesi Nurseven Sobacı, Adana ABB Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Çağlar, Ankara Basın İlan Kurumu Bölge Müdürü Murat Yürekli, Kastamonu Mahalli İdareler Birliği Müdürü Adnan Tot, CHP İnebolu İlçe Başkanı Cemal İlyasoğlu, Ankara Sosyal Güvenlik Kurumu Şube Müdürü Osman Ay, Ankara Kastamonu Vakfı Başkanı Ekrem Ay, Hürriyet Gazetesi Ankara Yazı İşleri Müdürü Fatih Tekeci, Yeni Şafak Gazetesi Foto Muhabiri Muhammed Kurtar, Ankara İBM Hukuk Bürosu sahiplerinden Av. Hilal Gülsoy, Kastamonu Genç Girişimciler Derneği (KASGEG), Genel Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, Adana Basın İlan Kurumu’nda görevli Cemil Parlak, Milletvekili Danışmanı Sabri Öztürk, Kızılay Metro sanat Galerisi Sorumluları Yasin Atış ve Kasım Keleş, İnebolu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kerim Daşcı, Yönetim Kurulu Üyeleri Bülent Yılmaz ve Özlem Karakaya da katılım sağladı.