'Biten sadece 1'inci turdur'

CHP Kastamonu İl Başkanı Erbilgin, 'Seçimler açısından biten sadece 1. turdur. Şimdi milletin dirliği, birliği ve kalkınması için 28 Mayıs'ta sandık başında olacağız.' dedi.

  • 1109
'Biten sadece 1'inci turdur'

14 Mayıs'ta yapılan Milletvekili Genel Seçimleri sona erdi. 3 vekilliği olan Kastamonu tercihini 2 AK Parti, 1 CHP yönünde yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, basın açıklamasında bulunarak, ikinci tur seçimlerinde destek istedi.

Erbilgin şöyle devam etti:

"Seçimlerin 1. turunu huzur içerisinde tamamladık. Milletimizin takdirleri ile partimiz CHP Kastamonu’da 1977 seçimlerinden sonra iki dönem üst üste sizlerin sözcüsü olarak yüce meclise temsilcisini göndermiştir.

Partimiz yani adaylarımız bir önceki seçimde AKP, MHP ve İYİ Parti'ye oy vermiş olan 18 bin seçmenimizin de gönlüne dokunmuş, oy almış ve toplam oylarını yaklaşık yüzde 50 arttırmıştır. 56 bini aşkın oyda mührü olan emeği geçen herkese kalbi şükranlarımı sunuyorum. Tercihini farklı kullanan bizlere oy vermeyen seçmenlerimizin de; bizleri arkadaşı, kardeşi, evladı olarak gördüklerini biliyor onların kararlarına da hürmet ediyoruz.

Bu sonuçların ortaya çıkmasında gece gündüz sevgiyle ve fedakârca sahada çalışan, sandıkları bekleyen tüm arkadaşlarımızın hakkını teslim etmek adına sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. İttifak partisi il başkanlarımıza teşekkür ediyorum.

Bizler dün olduğu gibi yarında Kastamonu’yu birleştirmeye, kararlı durmaya, dik durmaya devam edeceğiz. Yüreğimiz Kastamonu atacak, gönlümüz Kastamonu diyecek, gözümüz Kastamonu’yu görecek.

Değerli Kastamonulular seçimler açısından biten sadece 1. turdur. Şimdi milletin dirliği, birliği ve kalkınması için 28 Mayıs’ta sandık başında olacağız. Milletimizi, değişim isteyenleri toplumla kucaklaşmaya gece gündüz sevgi ile çalışmaya davet ediyorum. Bizler hazırız hep birlikte kol kola ülkemizin geleceği için Kemal Kılıçdaroğlu’nun etrafında toplanalım. Yarının Türkiye’sini birlikte kuralım. Sevgiyle kalın."