Bıyıklı "Yanlış politika terörü azgınlaştırdı"

CHP Kastamonu İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı, bir hafta önce İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybeden 44 şehidimizin acısının sıcaklığı devam ederken terör bu kez de Kayseri'de askerlerimizi vurdu dedi.

  • 1297
Bıyıklı &quotYanlış politika terörü azgınlaştırdı"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Terör saldırıları yüreğimizi yakıyor. Korkarız ki yakmaya da devam edecek. Bu saldırılarını önleme konusunda devletimizin güvenlik güçleri ve istihbarat örgütleri mutlaka çalışmalar yapıyorlardır. Yeterli olup olmadığı tartışılır. Ancak her saldırıdan sonra yayın yasağı konulmasının, yetkililerin “şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak” ve “katiller bir an önce bulunacak ve hesap sorulacak” gibi boş lafların hiçbir anlamı ve değeri kalmadı. Bir de şehit törenlerinde partimizin ve Genel Başkanımızın çelenklerine adeta saldırı kampanyası başlatıldı. İddia ediyorum ki ülkemizde terörün azgınlaşmasında ve geldiği noktada hiç kusuru ve sorumluluğu olmayan siyasi parti ve kurum Cumhuriyet Halk Partisidir. Şehit cenazelerimizde çelengimizi tekmeleyip parçalamaya çalışan yurttaşım! Vatandaşımızın öfkesini ve nefretini partimize yönlendirme gibi bir provokatörlük görevin yoksa iyi düşün. Bu acılı dönemde, birliğe ve beraberliğe en çok ihtiyacımızın olduğu günlerde fazla bir şey söylemek istemiyorum, iyi düşün! Terörü azgınlaştıran, yıllardır izlenen yanlış dış ve iç politikalar ve yanlış güvenlik politikaları değil mi?

Ülkemizde başta terör saldırıları olmak üzere dış politikalar, ekonomi, işsizlik, eğitim, sağlık, üretimsizlik, iç ve dış borçlar ve daha pek çok sorun varken gündem Başkanlık sistemi tartışmalarına odaklanmış durumda. Sanki başkanlık sistemine geçilince her sıkıntı, her dert sona erecekmiş gibi propagandalar yapılıyor.

Benim bir önerim var: Gelin bu kadar sorun ve terör gibi hepimizi hedef alan bir belaya karşı birlik ve beraberliğimizi sağlamak; ülke ve devlet olarak bu konulara odaklanmak için Başkanlık tartışmalarını bir kenara bırakalım. En azından erteleyelim. Bu konuda Meclise gelen teklife göre anayasa değişikliği meclisten ve referandumdan geçse bile Cumhurbaşkanlığı(Başkanlık) ve Milletvekili seçimi Kasım-2019’da yapılacak. Onun için aceleye hiç gerek yoktur. Başkanlık tartışmasını bir tarafa bırakalım, başta terör olmak üzere başımızdaki belalarla daha rahat baş edebiliriz. Yoksa 2019 yılına kadar toprak bütünlüğümüzü, ulusal birliğimizi ve çok şeyleri kaybedebiliriz.

Kayseri’deki saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim."