'Bizim için 'öylesine bir maç'

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'Bizim için 'öylesine bir maç.'

  • 2549
'Bizim için 'öylesine bir maç'

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, sahasında Karacabey Belediyespor'la karşı karşıya geldi.

Temsilcimiz GMG Kastamonuspor, Karacabey Belediyespor'a 2-1 mağlup oldu.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "Kastamonuspor (GMGKSK)'nın hafta içi misafiri Gazi’de Karacabey Belediyespordu.

Hakkıyla ağırladık!.. Üç puanı ikram ettik ve gönderdik. Aslında ikram demek misafir takıma haksızlık olur, hakkıyla, söke söke üç puanı aldılar ve iddialarını sürdürdüler play-off için.

İlk yirmi dakika içinde ortada bir oyun izledik. Karşılıklı tehlikesiz ve izlenmesi de sıkıcı bir süre sayılır. Bu saatten sonra baktılar ki, ev sahibi takım kendilerinden iyi değil, baskıyı artırdılar. Bu sürede de kalemizde tehlikeli pozisyonları izledik.

Nihayetinde kısa süreli bir baskı 32. dakikada Karacabey spora gol getirdi. Soldan yapılan pası ceza alanımız üzerinde karşısında kimsenin olmadığı pozisyonda yakalayan  Bekir Can Kara çok düzgün ve güzel vuruşla golünü attı.

İlk yarı pas hatalarımızın çokluğu ve baskısız şekilde sona erdi.

İkinci yarı biraz daha derli toplu gibi başladık ve sağdan yaptığımız bir atakta ceza alanına giren oyuncumuz yere indirildi ve hakem haklı olarak penaltı noktasını gösterdi.

Kaptan Ergin’in güzel vuruşla kazandırdığı penaltı golüyle beraberliği sağladık ama hakimiyeti bir türlü ele alamadık, rakibi ceza sahasına mahkum edemiyorduk. Dağınık ataklarımız rakip sahada hemen eriyordu.

Dakikalar 60 olduğunda atak yapan Karacabey sporlular ikinci golünü kazandı. Tekrar mağlup duruma düştük. Amaçsız ataklar bizden tehlikeli ataklar Karacabey’den geliyordu. 76. dakikada penaltı kazandılar ve atışı her zaman takımın başarısında en büyük payı olan kalecimiz Eray kurtardı. Bundan sonra biraz canlanır gibi olduk ve şuursuz ataklar yaptık, rakibe sürekli kontratak şansı verdik ama son adam Eray stoper gibi ileri çıkarak tehlikeleri önledi. Maç da, gol noktalarında bir varlığımız olmayınca 2-1 yenilgimizle bitti.

Hafta içinde 'Bundan sonra eleştirmeyin' diyen hocaya çok iş düşüyor. Eleştirmeyin demeden, eleştiriyi dikkate almalıdır. Üç oyuncu gönderilmiş hafta içinde, görüldüğü kadar daha bir çok üç oyuncu gider bu takımdan!

Alptekin'e de bir sözüm olacak; geleceği parlak olan oyuncumuz erken havaya girmiş pozlarında. Başı devamlı önde oyun oynanmaz, çevre kontrolunu sahada olduğun sürece devamlı yapmak zorundasın. Ayrıca fizik gücü yetersiz, daha diri, daha sert futbol için çalışmalıdır. Çünkü Kastamonu ondan çok şey bekliyor. 'Milli' olmakla her şey bitmedi, asıl şimdi başlıyor.

Seyircileri küstürmeden, seyri güzel, mücadeleci ve seneye şampiyonluğa aday oyun oynamak zorundayız. Onursal Başkan Cengiz Aygün maçı izledi, sanırım aklında bir yerlere bazı notlar almıştır!