'Bu oyunla bu şampiyonluk gelmez!'

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'Bu oyunla bu şampiyonluk gelmez!'

  • 3916
'Bu oyunla bu şampiyonluk gelmez!'

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, sahasında 68 Aksaray Belediyespor'la karşı karşıya geldi.

Temsilcimiz GMG Kastamonuspor, 68 Aksaray Belediyespor'u 1-0 mağlup etti.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "Sonradan söyleyeceğimi başlıkta yazarak yazının özetini açıklamış oluyorum!

Maçı izlemeyenler, sonuca göre 'KSK önüne geleni yeniyor' diye düşünür! Netice olarak öyle ama her an, her maçta sonuç pamuk ipliğine bağlı.

Henüz 6. dakikada güzel bir frikik golünü atan Yiğit Ali’nin sayesinde rahat bir maç izleyeceğiz diye düşündük. Tribünleri dolduran seyirciler de aynı düşüncede olduğunu sanıyorum.

Tam aksi!.. Her geçen dakikalar kabus dakikaları oldu! Kanser hastalığı gibi ruhu sarmış golden sonraki geri çekilme hastalığı bu bünyeden ayrılmıyor.

Tüm bunlara rağmen; savruk ve dağınık futbola rağmen Aksaray’ın savunma hataları sayesinde gol pozisyonlarına girdik! Ama beceriksiz, basiretsiz vuruşlar yapan veya yapamayan oyuncular saç baş yoldurdu.

Rakip ceza alanına yaklaşan herkes daha müsait arkadaşına pas atmak yerine kaleye vurmakta. Vurdukları da bir şuta benzese gam yemem!

Bu şampiyonluk yolu bu oyunla gitmez hocam ve oyuncular!

Maçı hep beraber banttan izleyin de görün ne kadar başarısız oynadığınızı. Bir de rakibin hücum ve savunmadaki birbirine olan yardımlarını izleyin!

Sayın hocam, seyirciler galip geldiği maçtan sonra statdan mutlu ayrılır. İnanın bu gün herkes adeta sinir küpü olmuş, 'bu nasıl oyun, bu oyunla bu iş zor' diyenden geçilmiyor! Takımın kondisyonu yetersiz, kondisyon antrenörü sanırım izlemiştir! Rakip her atakta 4 ila 5-6 kişi ile hücuma katkı veriyor, biz de ise uzun ileriye atılan topu kazanan oyuncumuz, pas atacak arkadaş arıyor! Bu demektir ki, baskı koyacak nefes yok takımda!

İlk yarı oyundan alınacak kadar kötü oynayan Samed Ali Kaya ara transferde alınacak oyuncu olmadığını gösterdi! Ayrıca yedekte bekleyen üç yeni transfer varken, halen Abdulaziz’den medet umarak oyuna almak riski büyütmekten başka işe yaramıyor!

İlk 11’in oyuncusu olması gereken Yusuf Türk, sonradan alınmakla ne yapılmak isteniyor anlamak zor. Seyircinin 'YUSUF' tezahüratı sizi oyuna almaya mecbur bırakmamalıydı!

Keskin viraja girdik. Bu haftaki İskenderun deplasmanı çok çok zor! Buraya gelen takımların içinde en iyi, diri, baskılı oynayan, çok koşan bir takım idi. Maçı o zaman 4-3 kaybetmiştik, şimdi rövanş alma zamanı diyeceğim ama bu günkü ve öncekileri görünce diyemiyorum ama diliyorum ki kazanan biz olalım. Bu viraj gerçekten keskin viraj!

Başta hoca ve yardımcıları gerekli önlemi alarak idman yaptırmalı, ona göre bir oyun düzeni taktiği hazırlamalıdır. Bencillik ve uzak-yakın demeden şut atma hevesinden ziyade müsait arkadaşına pas atmayı düşünmelidirler.

Hakem iyi maç yönetti. Maçtan sonra istenmeyen olaylara gerek yok! Aksaray hocasına vuran elleri şiddetle kınıyorum. Spora ve Kastamonu’ya yakışmadı. Bazı kirli eller, sahanın kapatılmasına veya seyircisiz oynanmasına neden olacak hareketler peşinde olabilir. Zaten ceza konusunda sınırdayız, tahriklere fırsat vermeyelim."