Burun estetiği fiyatları

2023 burun estetiği fiyatları. Bu sorunun cevabını zorlaştıran, dikkate alınması gereken birkaç faktör vardır.

  • 6468
Burun estetiği fiyatları

Rinoplasti, burnun çekiciliğini arttırmak için kullanılan bir prosedürdür. Rinoplastinin tipik olarak sadece kozmetik faydalar için yapıldığı iyi bilinmektedir. Burun estetiği ile burnunuzun boyutu ve şekli, burun deliklerinin boyutu ve şekli değiştirilebilir. Hastaya göre burun estetiği ameliyatı yapılabilir veya yapılmayabilir. Kemikler gelişmeye devam ettiği için on beş yaşından küçük çocuklara ameliyat önerilmemektedir. Cerrah tipik olarak rinoplasti işlemi sırasında yüz uyumunu ve yeni burun şeklini dikkate alan bir çalışma yapabilir.

Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Burnun şeklini, boyutunu, ucunu, kalınlığını, eğriliğini vb. değiştirme şeklinde olabilir. Burun ile üst dudak arasındaki eğrilik plastik cerrahi ile değiştirilir. Bununla birlikte, rinoplasti, hastanın görünümünü iyileştirmek istediği her zaman tamamen estetik bir konuyu ele almaz; doğumsal veya travmaya bağlı nefes almayı bozan burun anomalilerinde gerekli olabilir. Genel olarak, bir rinoplasti, her müdahalenin karmaşıklığına bağlı olarak bir ila iki saat içinde tamamlanabilir. Lokal anestezi, sedasyon ve genel anestezi altında ameliyathanede yapılır ve hastanede yatış gerektirir. Prosedür, burun derisinin destekleyici kemik ve kıkırdaktan çıkarılmasıyla başlar ve daha sonra nihai morfolojinin parametrelerine uyacak şekilde kalıplanır. Bundan sonra cilt yeniden konumlandırılır ve dikilir.

Müdahale genellikle burun deliklerinde bir dizi küçük kesi ile gerçekleştirilir, ancak bazen kolumella yoluyla erişilen açık bir cerrahi prosedür gerekebilir. Kanamayı durdurmak ve nazal septumu sabitlemek için rinoplasti işlemi bitiminde buruna alçı uygulanır ve her iki burun deliği de pamukla kapatılabilir. Ameliyatın ertesi günü hasta taburcu edilir. Burun estetiği sonrası ilk 2-3 gün göz çevresini etkileyen ve en yoğun olduğu iltihap ve morluklar yaklaşık 2 hafta sonra geçecektir. İlk günlerde küçük bir burun kanaması tipiktir.

Hasta burun estetiğinden iki gün sonra günlük aktivitelerine dönebilir ve bir hafta sonra işine dönebilir. Bununla birlikte, üç hafta boyunca ağır egzersizlerden kaçınmak, darbe riskini azaltmak, iki ay boyunca güneşlenmekten kaçınmak ve tabii ki sonraki takiplerde cerrah tarafından sağlanan tüm kılavuzlara göre çeşitli güvenlik önlemleri alınmalıdır.

Burun Estetiğinden Kimler Yararlanabilir?

Gelişim evresini geçmiş, burun estetiği ile ilgili kozmetik kaygıları olan ve cerrahi engeli olmayan tüm yetişkin kadın ve erkekler bu işlemi yaptırabilir. Ergenlikten sonra, çocukluk kaymaları, takılmalar, çarpmalar ve bunun sonucunda ortaya çıkan burun yırtıkları daha fazla dikkat çekebilir. Ek olarak, travma sonrası anormallikler rinoplasti için en tipik nedendir. Yetişkin erkek ve dişiler, doğal burnunu beğenmeyen, burundan düzgün nefes alamayan, kaza veya travma sonucu burnu kırılan veya deforme olan burnunu tamir ettirmek istemeyen, burnunu uygun bulamayan yetişkin erkekler ve kadınlar bu işlemi yaptırabilir.

Burun Estetiği Öncesi Önemli Bilgiler

Rinoplastinin yapılacağı yerin, tipik olarak genel anestezi gerektiren bir müdahale için yeterli güvenlik önlemlerine sahip onaylı bir ameliyathane olduğunu doğrulayın. Hem birincil (doğuştan şekil bozuklukları, tümörler, travma vb.) hem de ikincil (estetik, fonksiyonel, solunum fonksiyon bozukluğu ve solunum güçlükleri) veya diğer türlerle ilgili olabilecek müdahalenin nedenlerini doktorunuzla tartışın.

Burnunuzun kemik yapısının genç yaşta tam olarak gelişip gelişmediğini ve yüz mimarinizi değiştirecek bir müdahale için psikolojik olarak yeterince olgun olup olmadığınızı doktorunuza danışın. Bu nedenle, fonksiyonel nedenlerle gerekli olmadıkça veya ciddi doğumsal deformiteler olmadıkça, çocuklar için rinoplasti nadiren tavsiye edilir. Rinoplastiden önce her zaman bir elektrokardiyogram performansı ve tam bir analiz şeklinde bir göğüs röntgeni ve bir pıhtılaşma çalışması yapılması gerektiğini kabul edin. Ulaşılabilen kolumelladan (burnun uç ile taban arasındaki dış kısım) yapılan küçük bir kesi ile açık veya iç yapılara kapalı olabilecek müdahale için en iyi yöntemi doktorunuzun belirlemesine izin verin.

Burun Estetiğinde Burun İçi Tampon Konuluyor Mu?

Cerrahın uyguladığı prosedüre ve hastanın sağlığına bağlı olarak burun estetiği ameliyatı bir ila iki saat arasında sürebilir. Burun estetiği sırasında uygulanan teknikler kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir. İşleme bağlı olarak, hastayı daha rahat ettirmek ve rahatsızlığı gidermek için genel anestezi kullanılır. Cerrah, yüzünüzü lokal anestezik ile uyuştururken güçlü bir intravenöz sakinleştirici uygular. İlacın etkisi geçince hasta kendini yorgun hisseder ve ameliyatın birçok detayını hatırlamakta zorlanır. İhtiyaçlarınız için ideal anestezi cerrah tarafından seçilir.

Doktor gerekli anesteziyi uyguladıktan sonra cerrahi operasyona başlar. İşlem ve müdahale süreci başlamadan önce hasta ile birlikte ameliyata karar verilir. Burun ameliyatını takip eden ilk birkaç gün burun dokusu korunmalıdır. Yaralar dikildikten sonra üzerine atel konur. Buruna doktor tarafından tampon konulabilir.

Burun Estetiği Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

İlk günlerde morarma, hafif ağrı ve şişlik gibi semptomlar mümkündür. Kapalı burun ameliyatlarında bu tip ameliyata özgü belirti daha az belirgindir. Bu durumda hasta daha hızlı iyileşir çünkü kemikler kırılmadan tedavi edilir ve kıkırdağa daha az zarar verilir. Tedbirli olmak yine de iyi bir fikirdir. Şişliği ve morarmayı azaltmak için soğuk kompres kullanın. Rinoplastinin birkaç avantajı şunlardır:

●    Burun estetiği sonucunda hem yüzünüz hem de burnunuz değişir.
●    İyileşme süreci daha hızlıdır ve kapalı ameliyatlarda iz kalmaz.
●    Hasta daha fazla özgüven kazanır ve utanç gibi olumsuz duyguların üstesinden gelir.
●    Gelecekteki bir kemik rahatsızlığı için ameliyattan sonra daha rahat ve sağlıklı nefes alabileceksiniz.
●    Anestezi altında yapılan işlem bir ile bir buçuk saat arasında tamamlanır ve hasta aynı gün taburcu edilir.

Burun Estetiği Ameliyatı Çeşitleri Nelerdir?

Büyüklüğü, pozisyonu veya şekli dahil olmak üzere burnunun görünümünden memnun olmayan hastalar rinoplasti ameliyatından yararlanabilir. Kazalardan, yaralanmalardan ve hatta nefes alma sorunlarından kaynaklanan hasarları onarmak için nasıl kullanılabileceğine benzer. Burun estetiği, ulaşmak istediğimiz hedeflere ve burunda yapılacak estetik ve fonksiyonel değişikliklere uygun olarak, çeşitli teknikler kullanılarak gerçekleştirilebilen bir ameliyat türüdür.

Rinoplasti, burun ucunun veya sırt şeklinin değiştirilmesi, profilinin dengelenmesi, boyutunun büyütülmesi veya küçültülmesi, bir tümseğin veya çıkıntının giderilmesi gibi çeşitli şekillerde yapılabilir. Rinoplasti tipleri için temel kategorilerden biri olan açık veya kapalı rinoplasti, uygulanacak cerrahi yönteme göre ikiye ayrılır. Açık rinoplasti, içeriden yapılan ve iç kesilerin kullanıldığı kapalı rinoplastinin aksine, burun deliklerini ayıran ciltte bir kesi yapılmasını içerir. İkincisi tarafından geride bırakılan yara, bitmiş üründe zar zor fark edilir. Burun pasajlarından hava akışını artırmak için bu teknikle nazal septum bir kesi ile düzleştirilir ve mukozasından ayrılır. Sık sık burun kanaması ve solunum sorunları yaşayan hastalar bu şekilde daha kaliteli bir yaşam sürebileceklerdir.

2023 Burun Estetiği Fiyatları

Bu sorunun cevabını zorlaştıran, dikkate alınması gereken birkaç faktör vardır. Piyasadaki diğer mal ve hizmetlerden farklı olarak cerrahiye parasal bir değer biçmek zordur. Bu zorluğun birçok nedeni var. Bu nedenle ameliyat olmayı düşünenler burun estetiği fiyatları konusunda doktorlarıyla konuşmalıdır. Uzman hekim, hastaya işlemin maliyeti de dahil olmak üzere ihtiyaç duyduğu tüm bilgileri verecektir. Estetik doktorları burun estetiğinin değerinin değişkenlik gösterdiğini iddia etmektedirler. Özetle bu tür bir operasyonun maliyetinin fazlasıyla değişken olabileceğini bilmelisiniz.