Butur, yeniden başkan

Kastamonu Ziraat Odası, Olağan Genel Kurul Toplantısını yaptı. Mevcut Başkan Mehmet Butur, yeniden başkan seçildi.

  • 2416
Butur, yeniden başkan

Kastamonu Ziraat Odası Başkanlığı, 9. Olağan Genel Kurul Toplantısını Kuzeykent'te bir düğün salonunda gerçekleştirdi.

Mevcut Başkan Mehmet Butur ile Muammer Yapıcıoğlu'nun listelerinin yarıştığı genel kurulda, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Milletvekilleri Metin Çelik ve Hasan Baltacı konuşta yaptı.

"Zirat olmadan gıda olmaz"

Özellikle son yıllarda küresel çapta görülen gıda krizinin, üretmenin önemini bir kez daha gösterdiğini belirten Mehmet Butur, "Üretimin ilk adımı tarımdan başlar. Ziraat olmadan gıda olmaz, gıda olmazsa insanlık yok olur. Yediğimiz ekmekten, tenceremizdeki çorbaya kadar her şey çiftçimizin alın terinin semeresidir." dedi.

"TMO, ilimizde ofis açacak"

Butur, “Girişimlerimiz sonucunda Toprak Mahsulleri Ofisi Ajansı ilimizde kalıcı olarak ofis açacaktır. İnşallah en kısa sürede de faaliyete başlayacaktır. Böylece çiftçimiz mahsulünü her yıl değerinde satma imkânına kavuşacaktır." diye konuştu.

177 üyenin oy kullandığı genel kurulda, mevcut Başkan Mehmet Butur 102, Muammer Yapıcıoğlu 73 oy alırken 2 oy geçersiz sayıldı.

Seçimi kazanan Kastamonu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur'un listesinde, İsmail Haliloğlu, Ahmet Tırpanoğlu, İsmail Nahar, Hayati Bıyıklıoğlu, Fethi Zurnacıoğlu, Erol Çakıroğlu, Hasan Küçükömeroğlu, Erdal Taşcı, İsmail Ayvat, Niyazi Ünsür, Mustafa Güler, Sakin Pazarlı, Muammer Kurt, Adnan Kütlemez, Ahmet Karabıyıkoğlu, Ahmet Aygün, Selahattin Karakaya, Ahmet Yöreci, Soner Emirmustafaoğlu ve Mustafa Metinoğlu yer aldı.

Genel kurula, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, CHP Milletvekili Hasan Baltacı, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, Siyasi Parti İl ve İlçe Başkanları, STK temsilcileri ve Ziraat Odası üyeleri katıldı.

Butur, yeniden başkan
Butur, yeniden başkan
Butur, yeniden başkan
Butur, yeniden başkan
Butur, yeniden başkan